stili i jetës

gus302014

Aborti spontan evitohet me një stil të rregullt jetese

Të paktën një në katër aborte spontane që verifikohen në tremujorin e parë të shtatzanisë mund të parandalohen me ndërhyrje të thjeshta në stilin e jetës, kjo bazuar në rezultatet e një kërkimi danez.
transparent

sht172014

Ngrënia e shumë domateve largon kancerin e prostatës

Meshkujt që konsumojnë më tepër se 10 porcione domate çdo javë, duket të zvogëlojnë rrezikun me pothuajse 20% të kancerit të prostatës.
transparent

shk122018

Dieta mesdhetare, më e përshtatshmja për të moshuarit

Të moshuarit që ndjekin një dietë mesdhetare, e cila përfshin ushqime me përbërje të lartë antioksidante dhe që është e lidhur me nivele më të ulëta të shënjuesve inflamatorë...
transparent

gus162018

5 faktorë të stilit të jetës, që e shtojnë 10 vjet jetëgjatësinë

Duke përdorur të dhënat për vdekshmërinë dhe duke i kombinuar me të dhëna të nxjerra nga Qendrat për Kontrollin dhe Parandalimin e Sëmundjeve, kërkuesit kanë ekzaminuar lidhjen mes pesë faktorëve të stilit të jetës me...
transparent

gus272018

Stili i jetës, shumëfishon rreziqet kardiovaskulare, kur favorizohet nga gjenetika

Si faktorët gjenetikë, ashtu edhe stili i jetës, kontribuojnë në rrezikun për të zhvilluar sëmundje kardiovaskulare, por nuk është vënë re që sjelljet e këqija të shëndetit të jenë të lidhura me shtimin e rreziqeve të ngjashme mes individëve me...
transparent

sht32018

Modifikimi i cilave zakone ushqimore, ndihmon në rënien në peshë?

Kërkuesit analizuan të dhënat e rreth 60.000 njerëzve me diabet që iu janë nënshtruar kontrolleve të rregullta shëndetësore në periudhën 2008-2013. Pjesëmarrësit u pyetën në lidhje me stilin e jetës, përdorimin e...
transparent

mar262020

Coronavirusi. Udhëzimet e shoqatave shkencore mbi stilin e jetesës dhe mënyrën e të ushqyerit

Marrja e vitaminës C na bën imunitarë ndaj virusit, pirja e ujit të pastër ose e lëngjeve të nxehta, e eliminon atë. Këto janë vetëm disa nga lajmet e rreme të përhapura në...
transparent

sht192022

Stili i shëndetshëm i jetesës ul rrezikun e vdekjes nga sëmundja e Parkinsonit

Sipas një studimi të publikuar në JAMA Network Open dhe të nënshkruar nga Xinyuan Zhang nga Shkolla Mjekësore e Harvardit në Boston, stili i jetesës, duke përfshirë dietën...
transparent

tet32022

Mënyra e shëndetshme e jetesës mund të ulë rrezikun e vdekjes tek ish-duhanpirësit

Sipas një studimi të publikuar në JAMA Network Open, ndjekja e një stili të shëndetshëm jetese lidhet me një rrezik më të ulët të vdekjes tek ish-duhanpirësit. "Përfitimet nga...
transparent

tet242022

Obeziteti. Kur ndryshimet në stilin e jetesës nuk mjaftojnë. Udhëzimet e reja

Shoqata Amerikane e Gastroenterologjisë (AGA) ka publikuar në Gastroenterology udhëzimet e reja të bazuara në prova, të cilat rekomandojnë fuqimisht që pacientët...
transparenttransparent
Download Center

separa
Principi e Pratica Clinica
Lista e barnave të rimbursueshme 2015
shkoni në download >>
separa
Principi e Pratica Clinica
VENDIME TË KËSHILLIT TË MINISTRAVE
shkoni në download >>
separa

OTC