KARBOHIDRATET

kor252014

Karbohidratet: përgjigjia post-prandiale varet nga indeksi dhe ngarkesa glicemike

Vlerat e glicemisë post-prandiale (PPG), nivelet e glukozës dhe insulinës në gjak, shkaktohen nga karbohidratet e pranishëm në ushqim pas konsumit. PPG ndryshon nga personi në person, në varësi dhe nga stili i jetës, kontrolli i tij mund të sjellë efekte të dobishme për shëndetin.
transparent

dhj42014

Dietat hiper-proteinike favorizojnë rënien në peshë

Suksesi i shumë dietave qëndron te aftësia e tyre për të nxitur ndjesinë e ngopjes. Të tilla janë dietat hiper-proteinike, edhe pse jo të gjithë ekspertët janë të bindur për efektivitetin e tyre. Megjithatë është dëshmuar se një rritje e kuotës së proteinave në trup ndihmon në humbjen në peshë.
transparent

tet192017

Më pak karbohidrate dhe më shumë yndyrna mund të përmirësojnë gjendjen shëndetësore

Të dhënat nga studimi PURE, Prospective Urban Rural Epidemiology, prospektik multicentrik dhe ndërkombëtar, në të cilin kanë marrë pjesë më shumë se 135.000 persona që vijnë nga 18 vende me të ardhura të ulëta, të mesme dhe të larta, dëshmojnë se një konsum i lartë i karbohidrateve lidhe
transparent

jan212019

Ja se pse në një dietë, nuk duhen eliminuar karbohidratet

Dietat e varfra me karbohidrate, që i kufizojnë këto ushqime në favor të një raporti më të lartë të proteinave apo yndyrnave, ose të të dyjave, janë një strategji popullore për humbjen në peshë. Megjithatë, efekti afatgjatë i...
transparent

maj192020

Fleksibiliteti metabolik. Një fenotip i ri parashikon shtimin në peshë në të ardhmen

Një fleksibilitet i reduktuar metabolik ndaj ushqimit me përmbajtje të lartë yndyrnash, e predispozon individin ndaj shtimit në peshë. Kjo tregon se aftësia individuale për të oksiduar yndyrën ushqimore është një faktor...
Download Center

separa
Principi e Pratica Clinica
Lista e barnave të rimbursueshme 2015
shkoni në download >>
separa
Principi e Pratica Clinica
VENDIME TË KËSHILLIT TË MINISTRAVE
shkoni në download >>
separa

OTC