SISTEMI IMUNITAR

kor162014

Fitoterapia dhe sistemi imunitar, midis miteve dhe evidencave

Tashmë është e ditur se fitoterapia mund të perforcojë sistemin imunitar por jo gjithmonë sipas pritshmërive.
transparent

sht272018

Probiotikët e rinj. Rruga e tyre, nga shqetësimet gastrointestinale, te mbrojtja imunitare

Çrregullime (parehati) gastro-intestinale, mbrojtje imunitare, ndryshime të dobishme në përgjigjen ndaj alergeneve. Këto janë tri fushat kryesore në të cilat, sipas udhëzimeve të Autoritetit European për Sigurinë e Ushqimit, probiotikët e...
transparent

nën22018

Astragalusi. Vjen nga Kina, një rrënjë imunostimuluese dhe tonike

Astragalusi është një bimë, tradita fitoterapike e së cilës i ka rrënjët në Kinën e lashtë. Dhe, te kjo bimë, pikërisht rrënjët janë ato që kanë efekte terapeutike dhe që në mjekësinë...
transparent

kor92019

Vitamina D është e rëndësishme jo vetëm për zhvillimin kockor

Përveçse favorizon zhvillimin kockor, vitamina D luan rol edhe në parandalimin e sëmundjeve autoimune, infeksioneve respiratore të përsëritura dhe alergjive. Kjo del nga studimet më të fundit shkencore, të cilat u diskutuan në...
transparent

shk282020

Sëmundjet inflamatore apo autoimune. Dieta e duhur ngadalëson shfaqjen

Reduktimi i metioninës mund të ngadalësojë shfaqjen e sëmundjeve të tilla si skleroza e shumëfishtë në subjektet e rrezikuara, sipas një studimi të publikuar në “Cell Metabolism”. Rezultatet sugjerojnë se, te njerëzit e...
transparent

nën92020

Mungesa e vitaminës D mund të shtojë rrezikun për t’u sëmurur me Covid-19

Sipas një studimi të ri të botuar në “Journal of Clinical Endocrinology & Metabolism”, mbi 80% e 200 pacientëve me Covid-19 të shtruar në një spital në Spanjë, shfaqën mungesë të vitaminës D. “Vitamina D është një...
transparent

dhj152020

Si arrin t’i shmanget COVID-it, sistemi imunitar i fëmijëve

Fëmijët përbëjnë vetëm një përqindje të vogël në numrin e të infektuarve me COVID-19, një trend ky, që i ka çuditur shkencëtarët. Tashmë, një tërësi evidencash sugjerojnë se pse ndodh kjo: sistemi imunitar i fëmijëve...
transparent

maj142021

Infeksionet virale kronike kanë efekte të krahasueshme me plakjen

Sipas një studimi të botuar në "Proceedings of the National Academy of Sciences" (PNAS), infeksionet virale kronike mund të kenë një ndikim të thellë dhe të qëndrueshëm në sistemin imunitar të njeriut, në mënyra të ngjashme me...
transparent

tet282021

Herpes Zoster. CDC-ja mbështet vaksinën për njerëzit e imunokomprometuar mbi 19 vjeç

Komiteti këshillues për praktikat e imunizimit (ACIP) në Qendrat për Kontrollin dhe Parandalimin e Sëmundjeve në Amerikë, ka votuar unanimisht rekomandimin e 2 dozave të vaksinës Shingrix* për parandalimin e Herpes...
transparent

mar292022

Vitamina D ndikon në sistemin imunitar, por ndikimi varet nga tipologjia e saj. Ja, dallimet

Sipas një studimi të ri, vitamina D3 ndikon në sistemin imunitar duke forcuar barrierat e trupit kundër infeksioneve virale dhe bakteriale, një efekt që nuk vërehet në rastin e vitaminës D2. Duke e thjeshtuar, vitamina D3...
transparenttransparent
Download Center

separa
Principi e Pratica Clinica
Lista e barnave të rimbursueshme 2015
shkoni në download >>
separa
Principi e Pratica Clinica
VENDIME TË KËSHILLIT TË MINISTRAVE
shkoni në download >>
separa

OTC