shtatzëni

kor112014

Paracetamoli në shtatzani dhe pasojat neonatale

Sipas një studimi të publikuar në Jama Pediatrics, rreziku i çrregullimeve hiperkinetike dhe sjelljeve të ngjashme me vëmendje-hiperaktivitetin (ADHD), shtohet në fëmijët e nënave që kanë marrë paracetamol gjatë shtatzanisë.
transparent

gus122014

AIFA promovon përdorimin e duhur të barnave në shtatzani dhe pediatri

Korrigjimi i perceptimit të gabuar por të rrënjosur në opinionin publik sipas të cilit përdorimi i barit gjatë shtatzanisë ka pasoja negative në fetus dhe sensibilizimi i qytetarëve dhe profesionistëve të shëndetit për rëndësinë e studimeve klinike në pediatri ...
transparent

sht232014

Rreziqet që sjellin antidepresivët në shtatzani, eksperti: asnjë dëshmi bindëse

Marrja e antidepresivëve gjatë shtatzanisë mund të shkaktojë defekte në lindje, komplikacione pas lindjes, vonesa zhvillimore dhe hiperaktivitet ...
transparent

jan92015

Pasojat negative të mbidozave të acidit folik në shtatzëni

Rezultatet e një studimi spanjoll të publikuar në revistën “JAMA Pediatrics”, kanë treguar se marrja e dozave të larta të acidit folik gjatë shtatzënisë mund të ketë pasoja negative në...
transparent

jan202015

Shqetësime mbi përdorimin e qetësuesve në shtatzëni

Pas sinjalizimeve të fundit në lidhje me sigurinë e barnave kundër dhimbjeve në shtatzëni, Administrata e Barnave dhe Ushqimit në SHBA është përpjekur të hedhë dritë mbi këtë çështje të ndjeshme...
transparent

jan302015

Acidi folik në shtatzëni: ulen rastet me defekte në tubin neural

Që nga viti 1998, Administrata e Barnave dhe Ushqimit në SHBA ka urdhëruar pasurimin e të gjithë drithërave në treg me acid folik për të parandaluar defektet në tubin neural (NTD). Tani, 16 vjet më vonë, një studim i "Centers for Disease Control and Prevention" në të përjavshmen "Morbidity and morta
transparent

pri152015

Risku teratogjenik i retinoidëve në shtatzëni

Retinoidet janë ndër barnat teratogjenike më të fuqishme, por informacionet në lidhje me riskun e abortit dhe keqformimeve të fetusit si pasojë e përdorimit të tyre, duket se nuk transmetohet në mënyrë të mjaftueshme.
transparent

pri162015

Etika e farmacistit shprehet edhe në kuzhinë

Zhvillohet këto ditë në Itali konkursi “Farmacia Etike”, një mundësi shumë e mirë për farmacistët që të tregojnë në mënyra të ndryshme se çfarë bëjnë më mirë në përditshmërinë e tyre. Një pjesë e rëndësishme e konkursit është edhe kulinaria, ku farmacistët e interesuar dërgojnë në adresën online të
transparent

qer292015

Hemorroidet: shkaqet, parandalimi, trajtimi

Hemorroidet janë ënjtje të çrregullta të venave përreth anusit ose pjesës së poshtme të rektumit. Kanë formën e zgjatimeve perianale të brendshme ose të jashtme. Në mungesë të ndërhyrjeve të përshtatshme edhe për shkak të turpit për t’ia treguar problemin mjekut, simptomat mund të përkeqësohen.
transparent

gus42015

Makrolidet në shtatzëni, shkak për paralizë cerebrale dhe epilepsi

Sipas një studimi të publikuar në revistën "Plos One" dhe të drejtuar nga Wihelmine Hadler Meeraus, studiuese në “University College London”, makrolidet gjatë shtatzënisë e shtojnë pjesërisht rrezikun për paralizë cerebrale dhe/ose epilepsinë te fëmijët.
transparenttransparent
Download Center

separa
Principi e Pratica Clinica
Lista e barnave të rimbursueshme 2015
shkoni në download >>
separa
Principi e Pratica Clinica
VENDIME TË KËSHILLIT TË MINISTRAVE
shkoni në download >>
separa

OTC