AIJS

qer262014

Përdorimi i AIJS rrit rrezikun e fibrilacionit atrial

Përdorimi aktual ose i kohëve të fundit i anti-inflamatorëve mund të rrisë rrezikun e fibrilacinit atrial tek më të vjetrit, sipas një studimi të gjërë të sapo publikuar në British Medical Joyrnal Open.
transparent

gus82014

AIJS dhe pickimet e bletës, kombinimi mund të shkaktoj alergji sistemike

Përdorimi i barnave anti-inflamatore jo steroide (AIJS) mund të shkaktoj reagime alergjike sistemike në pacientët që janë pickuar nga bletët.
transparent

shk232015

Udhëzues për migrenën, promovohen triptanet e linjës së parë

Pas 15 vjetësh pritjeje, shoqata amerikane e migrenës (AHS) ka dhënë një vlerësim të ri për terapitë që trajtojnë migrenën, vlerësim i cili do të përbëjë bazën e udhëzuesve të ardhshëm. “Të gjitha trajtimet e nivelit A kanë dëshmuar efikasitet në studime klinike rigoroze të zhvilluara deri më sot.
transparent

mar192015

Paracetamoli: Një studim nënvizon risqet, por nuk bind

Një rishikim i 8 studimeve, i drejtuar nga kërkuesit britanikë të institutit “Leeds institute for rheumatic and musculoskeletal medicine” pohon faktin se risqet e paracetamolit mund të jenë nënvlerësuar. Studiuesit e “Leeds” flasin për një rritje prej 68% të riskut për infarkt dhe iktus.
transparent

kor92015

Anti-inflamatorët jo steroidienë kompromentojnë fertilitetin femëror

Barnat anti-inflamatore jo steroidiene (AIJS) frenojnë ovulimin duke ulur nivelet e progesteronit te gratë e reja dhe duke shkaktuar reduktimin e fertilitetit. Në këtë përfundim ka arritur një studim i koordinuar nga Sami Salman, profesor i Reumatologjisë në Universitetin e Bagdadit dhe i
transparent

gus12015

AIJS në diabetin e tipit 2 shtojnë riskun për sëmundje kronike të veshkave

Te pacientët me diabet të tipit 2 ekziston një lidhje e përkohshme mes përdorimit të anti-inflamatorëve jo steroidienë (AIJS) dhe rritjes së riskut për sëmundje kronike të veshkave.
transparent

gus272015

Efekti mbrojtës i aspirinave dhe AIJS-ve afatgjata në tumorin kolorektal

Marrja e 1 ose 2 aspirinave me doza të ulëta në ditë për të paktën 5 vjet lidhet me një risk më të vogël për tumor kolorektal, bazuar në një studim të publikuar në “Annals of Internal Medicine” dhe të zhvilluar nga “Danish cancer society research center” në Kopenhagen
transparent

tet242015

Lombalgjia akute, veç AIJS-ve nuk duhen barna të tjera në kombinim

Mes pacientëve të shtruar në urgjencë për lombalgji akute, administrimi i naproxenit, një bar anti-inflamator jo steroidien (AIJS) në kombinim me oksikodon /acetaminofen apo me miorelaksuesin ciclobenzaprin, nuk përmirëson simptomat e dhimbjes ose lëvizshmërinë e shpinës në krahasim me naproxen-in
transparent

jan142016

Anti-inflamatorët janë efikasë në infeksionet urinare të pakomplikuara

Në disa raste është e mundur të trajtohen simptomat dhe rishfaqjet e infeksioneve urinare të pakomplikuara pa ju drejtuar terapisë antibiotike. Në fushën e mjekësisë së përgjithshme, por edhe në kushte të tjera klinike, ky lloj çrregullimi është i zakonshëm dhe haset në rreth 25% të
transparent

mar22016

Terapitë e dhimbjes: pse kaq mosbesim te opiatet?

Frikëra të pajustifikuara. Barriera kulturore. Kura të papërshtatshme. Ja fjalët kyçe mbi të cilat ngrihet sot debati për administrimin e opiateve në trajtimin e dhimbjes. Sipas të dhënave të fundit të Efic 2015, në Evropë, regjistrohen çdo vit rreth 500 milionë ditë sëmundjesh të lidhura me simptom
transparenttransparent
Download Center

separa
Principi e Pratica Clinica
Lista e barnave të rimbursueshme 2015
shkoni në download >>
separa
Principi e Pratica Clinica
VENDIME TË KËSHILLIT TË MINISTRAVE
shkoni në download >>
separa

OTC