KREMRAT

qer212014

Peptidet dhe antioksidantët, trajtuesit më të mirë për fotoplakjen dhe rrudhat

Peptidet dhe antioksidantët të përdorur në kozmetikë, janë principet aktive më efektivë për të eleminuar efektet negative të diellit.
transparent

qer302014

Vetë-mjekimi gjatë pushimeve, Assosalute: këshillohuni me farmacistin

Barnat e vetë-mjekimit janë indikuar për të trajtuar sëmundjet e lehta që mund të shkaktohen gjatë pushimeve, është e dobishme të vihen në valixhe por gjithmonë duke ndjekur ca rregulla të thjeshta ...
transparent

gus192014

Kremrat solarë rritin ndotjen e ujit

Filtrat kimikë ultravjolet (UV) të përfshira në formulat e kremrave solarë të tilla si benzofenoni, kamfor 4-metilbenzilideni, dioksidi i titaniumit dhe oksidi i zinkut janë gjetur në ujrat bregdetare ...
transparent

sht132014

Kozmetika shton shitjet ne farmacitë italiane dhe Franca vëzhgon

Farmaci apo beauty-farm? Pyet shtypi francez pas publikimit të raportit të Kozmetikës italiane nga i cili del se në 5 vitet e fundit italianët kanë braktisur parfurmeritë duke favorizuar farmacitë për blerjet e tyre të kozmetikës.
transparent

maj302018

Dermatologët: Kremrat me filtra nuk janë hajmali! Ju mbrojnë nga dielli, por jo nga tumoret

Kremrat e diellit nuk duhet të kenë aromë, paketimi duhet të jetë i madh, me etiketa qartësisht të lexueshme, kremi duhet të përhapet në intervale të rregullta (40 gramë produkt për çdo orë të ekspozimit në diell), por mbi të gjitha...
transparent

shk282019

Kremrat kundër diellit. FDA: Rregulla të ashpra mbi përbërësit dhe faktorin mbrojtës

Administrata Amerikane e Ushqimit dhe e Barnave ka kërkuar të dhëna të reja mbi 12 përbërës që gjenden te kremrat kundër diellit, pasi ka shqyrtuar dy prej tyre: PABA dhe trolamine salicylate dhe i ka quajtur ata “të pasigurt”...
transparent

mar132019

Dermatiti atopik te të rriturit. Një krem i ri jo steroid, përmirëson simptomat

Sipas rezultateve të një studimi të botuar në “British Journal of Dermatology”, një krem topik josteroid eksperimental, i njohur si PAC-14028 ose Asivatrep, ka përmirësuar ndjeshëm shenjat dhe simptomat e sëmundjes te...
transparent

pri302019

Terapitë lokale kortizonike. Farmacistët kundërshtojnë dermatologët

Dermatologët dhe farmacistët nuk ndajnë të njëjtin mendim kur duhet të menaxhojnë përshkrimin e kremrave me kortizonikë me doza të larta dhe duhet të ndjekin, pra...
transparent

maj82019

Kremrat kundër diellit. FDA-ja kërkon analiza toksikologjike për disa principe aktive

Sipas një studimi të publikuar në “JAMA”, çështja e përthithjes sistematike të disa përbërësve të produkteve kundër diellit, ka nevojë për studime të mëtejshme. “Sipas kërkesës së FDA-së, përbërësit aktivë të produkteve...
transparent

qer142019

Mënyra e duhur e ekspozimit në diell. SITOX-i publikon këshillat shkencore

Ekspozimi në diell është pozitiv për sintezën e vitaminës D, themelore për trupin, por duhet bërë në mënyrën e duhur, për të shmangur efektet e dëmshme të shkaktuara nga një ekspozim i tepruar. Gjithashtu, vëmendje e veçantë...
transparenttransparent
Download Center

separa
Principi e Pratica Clinica
Lista e barnave të rimbursueshme 2015
shkoni në download >>
separa
Principi e Pratica Clinica
VENDIME TË KËSHILLIT TË MINISTRAVE
shkoni në download >>
separa

OTC