INTESTINI

qer182014

Vaji esencial i mentes piperita për sindromin e intestinit të irrituar

IBS karakterizohet nga simptomat kronike ose përsëritëse që ndikojnë në intestin. Vaji esencial i mentes piperita (OM) është një qetësues i mirë falë efektit spazmolitik të mentolit, me kushtin që të jetë përgatitur në formë gastroprotektore për të lejuar konsumin oral.
transparent

qer212014

Në shqyrtim një bar i ri kundër kapsllëkut nga opioidet

Nga përdorimi i gjatë opioidet mund të sjellin kapsllëk tek pacientët me dhimbje kronike, por një bar i ri mund të jetë karta fituese për të zgjidhur problemin.
transparent

qer232014

Koliti ulçeroz: Simptomat, diagnoza dhe trajtimi

Bëhet fjalë për një sëmundje kronike inflamatore që prek kolonin, e karakterizuar nga vrima të vogla dhe zona të inflamuara që vazhdojnë përgjatë intestinit. Shkaku është shpesh idiopatik, me një incidencë të lartë tek meshkujt me kulmin mes moshës 20-35 vjeç dhe 50-65 vjeçare.
transparent

kor12014

Sëmundja e refluksit gastroezofageal: karakteristikat dhe trajtimi

Sëmundja e refluksit gastroezofageal (MRGE ose GERD në anglish) karakterizohet nga rikthimi nëpërmjet ezofagut i përmbajtjes gastrike nga stomaku drejt zonës orofaringeale
transparent

pri122018

Mos iu ndani angjinares në këtë stinë. Është mikja e mëlçisë dhe e gjithë trupit...

Gabohet ai që mendon se, duke qenë një perime e vjeshtës së vonë dhe e dimrit, angjinarja nuk është më perime e stinës, kur ditët fillojnë të zgjaten. Përkundrazi, pikërisht në prag të pranverës, kjo perime jep më të mirën nga vetja, duke...
transparent

qer132018

Koliti ulçeroz dhe sëmundja krohn. Profil sigurie i favorshëm për vedolizumabin

Një analizë e re e botës reale që krahason të dhënat e sigurisë së vedolizumabit, një bar biologjik selektiv në nivelin intestinal, me terapinë me antagonistë të faktorit të nekrozës tumorale (TNF) u prezantuan në...
transparent

kor32018

Shumë pranë insulinës në formë tablete nga goja. Transformon rrënjësisht trajtimin e diabetikëve

Një grup pune i Universitetit të Harvardit ka zhvilluar një metodë për marrjen e insulinës nëpërmjet gojës. Kjo do të mund të transformonte rrënjësisht mënyrën se si diabetikët mbajnë nën kontroll nivelet e sheqerit në gjak. Formulimi...
transparent

dhj192018

Probiotikët, dozimi i lartë garanton qëndrimin në trup edhe pas ndërprerjes

Një studim i kryer nga Universiteti i Studimeve në Milano, ka siguruar se probiotikët me shumë shtame, të administruar në doza të larta, garantojnë persistencën për 14 ditë pas ndërprerjes së marrjes së tyre, 3 ditë më shumë se...
transparent

shk142019

Azatioprina shton te fëmijët rrezikun për pankreatit akut

Disa studime kanë treguar një lidhje mes përdorimit të azatioprinës dhe shtimit të rrezikut për pankreatit akut te të rriturit me sëmundje inflamatore intestinale. Gjithsesi, nuk ishte shumë e qartë nëse një lidhje e tillë...
transparent

maj162019

Sëmundja inflamatore intestinale. Studiuesit mbështesin dietën që imiton agjërimin

Në një studim të botuar në “Cell Reports”, hulumtuesit e Universitetit të Kalifornisë Jugore kanë bërë të ditur se një dietë që imiton agjërimin (fasting-mimicking diet, FMD) është në gjendje të modifikojë mikrobiotën intestinale...
transparenttransparent
Download Center

separa
Principi e Pratica Clinica
Lista e barnave të rimbursueshme 2015
shkoni në download >>
separa
Principi e Pratica Clinica
VENDIME TË KËSHILLIT TË MINISTRAVE
shkoni në download >>
separa

OTC