Farmaci

qer132018

Koliti ulçeroz dhe sëmundja krohn. Profil sigurie i favorshëm për vedolizumabin

Një analizë e re e botës reale që krahason të dhënat e sigurisë së vedolizumabit, një bar biologjik selektiv në nivelin intestinal, me terapinë me antagonistë të faktorit të nekrozës tumorale (TNF), u prezantua në javën e Sëmundjeve Digjestive 2018.

Këtë e bën të ditur Takeda, e cila nënvizon se rezultatet kanë treguar norma më të ulëta numerike të infeksioneve të rënda (SI) dhe norma konsiderueshëm më të ulëta të ngjarjeve serioze të pafavorshme (SAE) te pacientët e trajtuar me Entyvio (emri tregtar i barit): 436 pacientë janë përballur me po 436 pacientë të trajtuar me terapi me anti-TNF.

Pacientët që kanë marrë vedolizumab, u krahasuan në shkallën 1:1 me pacientët e trajtuar me terapinë me antagonist TNF alfa, duke përdorur "rezultatin e prirjes" për të bërë kontrollin e dallimeve bazë midis dy grupeve. Kjo analizë e konsorciumit VICTORY (Vedolizumab Health OuTComes in Inflammation Bowel Diseases), vë në dukje shënimi, vlerësoi shfaqjen e efekteve të padëshiruara te pacientët me kolit ulçerativ dhe sëmundjen e krohnit, që morën vedolizumab, krahasuar me një terapi anti-TNF.

Rezultatet u paraqitën në një seancë me gojë gjatë takimit shkencor vjetor që u mbajt në Uashington këtë qershor.


Download Center

separa
Principi e Pratica Clinica
Lista e barnave të rimbursueshme 2015
shkoni në download >>
separa
Principi e Pratica Clinica
VENDIME TË KËSHILLIT TË MINISTRAVE
shkoni në download >>
separa

OTC