lëkura

qer142014

Shëndeti i lëkurës: një piramidë që ndihmon në zgjedhjen e produktit të përshtatshëm

Filtrat solarë për rrezatimin Uv, antioksidantët me origjinë vegjetale, enzimat, acidet alfa-hidroksi, retinoidet dhe në fund peptidet janë faktorët e rritjes dhe proteinat që stimulojnë rriprodhimin qelizor.
transparent

qer142014

Kozmetika, pas skadencës rrezik i lartë kontaminimi

Produktet make-up nëse përdoren pas skadencës mund të rrezikojnë shëndetin e grave: një studim i fundit brazilian ka treguar se ato kanë një nivel të lartë kontaminues me mikroorganizma patogjenë.
transparent

qer212014

Peptidet dhe antioksidantët, trajtuesit më të mirë për fotoplakjen dhe rrudhat

Peptidet dhe antioksidantët të përdorur në kozmetikë, janë principet aktive më efektivë për të eleminuar efektet negative të diellit.
transparent

shk282015

Parandaloni njollat e lëkurës me portokaj të kuq

Një ndër fushat më produktive studimore sot bazohet te ushqimet dhe suplementet me principe aktive që favorizojnë fiziologjinë e shëndetshme të lëkurës
transparent

jan132016

Komunikatë e rëndësishme nga EMA dhe AIFA mbi sigurinë e fingolimod

Agjencia Evropiane e Barnave (EMA) dhe ajo italiane (AIFA) kanë modifikuar së fundi informacionet mbi sigurinë e përdorimit të fingolimod. Efektet imunosupresive të barit, ndonëse venë në dukje efikasitetin e tij në reduktimin e humbjes së volumit cerebral te pacientët me sklerozë multiple recidivan
transparent

tet32016

Gjykata Europiane i thotë “Jo” kozmetikëve të testuar mbi kafshët

Jo kozmetikëve, ingredientët e të cilëve kanë qenë objekt eksperimentimi mbi kafshët. Sanksioni vjen nga Gjykata Europiane, sipas së cilës nëse eksperimentet bëhen jashtë Bashkimit Europian për të lejuar shitjen e produkteve në vende të treta dhe rezultati i tyre përdoret për të vërtetuar sigurinë,
transparent

mar82018

Acidi ialuronik. Ekspertët bien dakord për përdorimin në sëmundjet e lëkurës

Në Kongresin e 21-të Ndërkombëtar të Mjekësisë dhe Kirurgjisë Estetike Sies – Valet, zhvilluar në Bolonjë ditët e fundit është paraqitur një dokument konsensusi mbi acidin ialuronik Nasha, acid ialuronik i stabilizuar, joshtazor, që ka në bazë përforcuesit e...
transparent

qer202019

Psoriaza dhe inflamimi nga mosha. Unifarco Biomedical krijon novacionin për barrierën e lëkurës

Një kompleks hidrolipidik dhe isopalmide (endokanabinoid), që janë në gjendje të reduktojnë deskuamimin dhe trashjen e lëkurës, duke vepruar mbi çekuilibrimet e lëkurës me...
transparent

shk212020

Tumoret e lëkurës. Me metotreksatin në doza të ulëta, shtohet rreziku

Sipas një studimi të botuar në “Annals of Internal Medicine”, përdorimi i metotreksatit me dozë të ulët, rrit rrezikun për zhvillim të kancerit të lëkurës, si dhe shkakton një rritje të vogël deri të moderuar në mundësinë e...
transparent

qer302020

Eritema solare dhe zgjidhja e saj në farmaci. Nga barnat, te kurat natyrale

Eritema solare shfaqet disa orë pas ekspozimit në diell dhe pragu individual i tolerancës ndaj rrezeve UV është shumë i ndryshueshëm; në raste të rënda mund të formohen vezikulat dhe fshikëzat. Pragu i tolerancës individuale ndaj...
transparenttransparent
Download Center

separa
Principi e Pratica Clinica
Lista e barnave të rimbursueshme 2015
shkoni në download >>
separa
Principi e Pratica Clinica
VENDIME TË KËSHILLIT TË MINISTRAVE
shkoni në download >>
separa

OTC