komplikacione

kor182023

Barnat biologjike në shtatzëni. Te gratë me psoriazë nuk i shtojnë komplikimet

Ekspozimi ndaj barnave biologjike para konceptimit ose gjatë shtatzënisë nuk e rrit rrezikun për abort ose keqformime kongjenitale te gratë me psoriazë, tregon një...
transparent

maj162024

Infeksionet e traktit urinar. Efikasiteti i vaksinës që merret nën gjuhë

Në tablonë e mjekësisë bashkëkohore, në të cilën rezistenca ndaj antibiotikëve përbën kërcënimin gjithnjë e më urgjent, çdo zbulim që mund të kufizojë përdorimin e tepërt të...
transparent

maj272024

Ndërhyrjet estetike dhe komplikacionet e lidhura me to

Profesorë të njohur të Dermatologjisë nga Evropa, Shqipëria dhe Kosova janë mbledhur për të tretin vit radhazi në kongresin e përvitshëm, gjatë së cilit kanë diskutuar mbi të...
transparent

kor82024

Suplementet dhe shtatzënia. Zinku dhe kalciumi reduktojnë rrezikun për hipertension

Gratë, të cilat marrin sasi më të mëdha kalciumi dhe zinku 3 muaj para ngjizjes, kanë dukshëm më pak probabilitet për të vuajtur nga çrregullime të lidhura me hipertensionin gjatë...
transparent

kor162024

Refluksi gastro-ezofageal. Monitorimi i simptomave dhe këshillat mbi stilin e jetës dhe strategjitë e menaxhimit

Kur përmbajtja gastrike rikthehet në ezofag në sasi jo fiziologjike, bëhet fjalë për refluks gastro-ezofageal, një patologji e karakterizuar nga simptoma të tilla si urthi...
Download Center

separa
Principi e Pratica Clinica
Lista e barnave të rimbursueshme 2015
shkoni në download >>
separa
Principi e Pratica Clinica
VENDIME TË KËSHILLIT TË MINISTRAVE
shkoni në download >>
separa

OTC