mungesa e barnave

jan192023

Mungesa e barnave. Bashkimi Europian: Masa të reja për të siguruar furnizimin dhe aksesin

Bashkimi Europian bën të ditur se do të merren masa kundër mungesës së barnave, që është pasojë e rritjes së madhe të kërkesës për shkak të shtimit të infeksioneve respiratore...
transparent

shk12023

Antibiotikët, EMA: përparime mbi mungesën e amoksicilinës. Masat lehtësuese

Rritja e numrit të infeksioneve, së bashku me problemet e tjera, ndër të cilat vonesat dhe vështirësitë e kapacitetit prodhues, kanë çuar në mungesë të antibiotikëve me bazë...
transparent

dhj72023

Unioni i Biznesit Farmaceutik: Ulja e prodhimit të barnave po shkakton vështirësi në furnizimin e tregut dhe mungesë në disa barna

Ulja e prodhimit të barnave nga shoqëritë farmaceutike nëpër botë ka shkaktuar vështirësi në furnizimin e tregut ndërkombëtar me barna, nga të cilat po preket edhe...
transparent

dhj142023

Barnat që mungojnë. BE miraton listën e parë të barnave kritike për shmangien e mungesave në të ardhmen

BE ka publikuar versionin e parë të listës së barnave thelbësore (barna që aktualisht nuk janë në mungesë), me qëllimin për t’u përballur me mungesa në të ardhmen...
transparent

jan122024

Miratohen çmimet e barnave. Rinis puna për hartimin e listës së barnave të rimbursueshme. Mund të jetë gati në prill.

Për tre vite me radhë lista e barnave të rimbursueshme nuk ka ndryshuar; ka funksionuar ajo e vitit 2021. Kjo do të thotë se, as qytetarët nuk kanë pasur barna të reja që duhet të shtoheshin çdo vit, dhe...
transparent

shk72024

Bashkimi Evropian ngre shqetësimin: Barnat thelbësore po zhduken nga tregu.

Barnat bazë, thelbësore për funksionimin e sistemeve shëndetësore evropiane, po zhduken me shpejtësi nga tregu evropian. Ministri i Shëndetësisë në Belgjikë, Frank...
transparent

maj32024

Barnat e enzimave pankreatike. EMA: Kapsulat e forta, në mungesë deri në mesin e vitit 2026

Mungesat e përhershme të kapsulave të forta të pankrelipazës, bar i cili përmban enzima pankreatike (lipazë/amilazë/proteazë), për shkak të kërkesës së lartë...
Download Center

separa
Principi e Pratica Clinica
Lista e barnave të rimbursueshme 2015
shkoni në download >>
separa
Principi e Pratica Clinica
VENDIME TË KËSHILLIT TË MINISTRAVE
shkoni në download >>
separa

OTC