mikrobioma intestinale

tet312022

Mikrobioma. Ushqimet e fermentuara nxisin shtamet e dobishme

Dihet se këto ushqime (nëpërmjet mikroorganizmave që mbartin dhe falë proceseve dhe ndërveprimeve që krijojnë) favorizojnë një përzgjedhje të mikrobiomës për sa i përket...
transparent

nën292022

Kombinimi i probiotikëve me antibiotikët redukton dëmtimin e mikrobiomës intestinale

Një përmbledhje sistematike e botuar në Journal of Medical Microbiology, e para e këtij lloji, sugjeron se kombinimi i probiotikëve me antibiotikët mund të mbrojë kundër...
transparent

shk22023

Përdorimi i shpeshtë i antibiotikëve dyfishon rrezikun për sëmundjet inflamatore intestinale

Sipas një hulumtimi të ri të publikuar "Gut", përdorimi i shpeshtë i antibiotikëve ndryshon rrënjësisht mikrobiomën intestinale, duke dyfishuar rrezikun për zhvillimin e...
transparent

maj32023

Aktiviteti i rregullt fizik rrit jetëgjatësinë e pacientëve me kancer kolorektal

Aktiviteti i rregullt fizik mund të zgjasë jetën e pacientëve me kancer kolorektal duke ndihmuar në krijimin e një mikrobiome intestinale të shëndetshme dhe duke reduktuar...
Download Center

separa
Principi e Pratica Clinica
Lista e barnave të rimbursueshme 2015
shkoni në download >>
separa
Principi e Pratica Clinica
VENDIME TË KËSHILLIT TË MINISTRAVE
shkoni në download >>
separa

OTC