aftësi konjitive

kor152022

Aftësitë më të mira konjitive në moshë madhore, lidhen edhe me formën fizike në fëmijëri

Studimi, i cili filloi në vitin 1985, përfshiu subjekte që ishin 7-15 vjeç në atë kohë, të vlerësuar për aftësinë fizike, funksionin kardiopulmonar dhe raportin mes perimetrit të...
transparent

sht292022

Demenca senile. Kakaoja nuk e përmirëson aftësinë konjitive te të moshuarit

Në një popullatë të moshuarish nuk u gjet asnjë përfitim konjitiv nga administrimi ditor i ekstraktit të kakaos për një periudhë tre vjeçare. Në këtë përfundim ka arritur një...
transparent

tet42022

Alzheimeri. Një medikament i ri mund të reduktojë përparimin e sëmundjes me 27%

Molekula eksperimentale lecanemab e administruar në fazat e hershme të sëmundjes në pothuajse 2 mijë pacientë ka reduktuar përparimin e Alzheimerit me 27%. Këto janë...
transparent

tet102022

Konsumimi i ushqimeve me omega-3 në moshë të mesme përmirëson aftësinë konjtive

Sipas një studimi të botuar në Neurology, njerëzit që konsumojnë më shumë ushqime me acide yndyrore omega-3 në moshën e mesme mund të kenë aftësi më të mira të të...
transparent

dhj52022

Alzheimeri. Një medikament i ri mund të ngadalësojë rënien konjitive

Lecanemabi, një medikament i ri eksperimental kundër sëmundjes së Alzheimerit, mund të ngadalësojë përparimin e sëmundjes, sipas rezultateve të një prove klinike të...
transparent

pri112023

Apnea obstruktive e gjumit mund të shkaktojë rënie të aftësisë konjitive

Apnea obstruktive e gjumit mund të jetë një shkaktare e drejtpërdrejtë e rënies së hershme konjitive te meshkujt në moshë të mesme, madje edhe te ata të shëndetshëm...
Download Center

separa
Principi e Pratica Clinica
Lista e barnave të rimbursueshme 2015
shkoni në download >>
separa
Principi e Pratica Clinica
VENDIME TË KËSHILLIT TË MINISTRAVE
shkoni në download >>
separa

OTC