aktiviteti fizik

pri12021

Ushtrimet fizike që ndihmojnë në parandalimin dhe trajtimin e hipertensionit

Shoqata Evropiane e Kardiologjisë sapo ka botuar në “European Journal of Preventive Cardiology” një dokument konsensusi, i pari i këtij lloji, që shpjegon se cili është, bazuar në nivelin aktual të presionit të gjakut të...
transparent

sht162021

Stërvitja fizike mund të reduktojë ankthin, por me ndryshime ndërmjet gjinive

Sipas një studimi të botuar në Frontiers in Psychiatry, ata që bëjnë rregullisht ushtrime fizike, mund ta reduktojnë me thuajse 60% rrezikun për të zhvilluar ankth. Vlerësohet se çrregullimet e ankthit prekin rreth 10% të popullsisë...
transparent

mar232022

Ushtrimet fizike. Një mënyrë për të luftuar diabetin dhe depresionin pas Covid-19

Duket se ushtrimet fizike mund të luftojnë disa pasoja të COVID-19. Sipas një studimi të ri të koordinuar nga studiuesit në Qendrën Kërkimore Biomjekësore Pennington, SHBA, ushtrimet fizike mund të thyejnë rrethin...
transparent

kor152022

Aftësitë më të mira konjitive në moshë madhore, lidhen edhe me formën fizike në fëmijëri

Studimi, i cili filloi në vitin 1985, përfshiu subjekte që ishin 7-15 vjeç në atë kohë, të vlerësuar për aftësinë fizike, funksionin kardiopulmonar dhe raportin mes perimetrit të...
transparent

kor212022

Përfitimet nga aktiviteti fizik dhe mënyra se si zhvillohet ai

Sipas një studimi të botuar në JAMA Internal Medicine, njerëzit që angazhohen në aktivitet fizik të moderuar ose të fuqishëm vetëm gjatë fundjavave dhe ata që janë...
transparent

kor212022

Përfitimet nga aktiviteti fizik dhe mënyra se si zhvillohet ai

Sipas një studimi të botuar në JAMA Internal Medicine, njerëzit që angazhohen në aktivitet fizik të moderuar ose të fuqishëm vetëm gjatë fundjavave dhe ata që janë...
transparent

kor222022

Sëmundjet kardiovaskulare dhe diabeti janë më të shpeshta në tre muajt e parë post-COVID

Sipas një studimi të ri të botuar në PLOS Medicine, njerëzit e infektuar nga COVID-19 kanë një rrezik më të lartë për të zhvilluar sëmundje kardiovaskulare dhe diabet, veçanërisht...
transparent

gus222022

Gjumi. Një komponent që duhet vlerësuar për të mbajtur nën kontroll shëndetin kardiovaskular

Në përditësimin më të fundit të dokumentit “Construct on Cardiovascular Health”, të Shoqatës Amerikane të Zemrës, fillimisht u përcaktuan shtatë elementë të dobishëm...
transparent

gus252022

Aktiviteti fizik mbi nivelet e rekomanduara ul rrezikun e vdekshmërisë

Sipas një studimi të publikuar në Circulation, të rriturit që bëjnë 2-4 herë në javë sasinë e rekomanduar të aktivitetit fizik të moderuar ose të fuqishëm kanë një rrezik të...
transparent

sht122022

Udhëzime të reja për parandalimin obezitetit te gratë në moshë të mesme

Janë publikuar udhëzime të reja për parandalimin e obezitetit te gratë e moshës 40-60 vjeç, të cilat përfshijnë diskutime të individualizuara të ushqimit të shëndetshëm dhe aktivitetit...
transparenttransparent
Download Center

separa
Principi e Pratica Clinica
Lista e barnave të rimbursueshme 2015
shkoni në download >>
separa
Principi e Pratica Clinica
VENDIME TË KËSHILLIT TË MINISTRAVE
shkoni në download >>
separa

OTC