PCR

nën132020

Covid-19. Dr. Hans Kluge: 200 mijë teste të shpejta për Shqipërinë brenda 7-8 javësh

“Në këtë situatë të pandemisë së COVID-19, kur virusi po përhapet me shpejtësi, OBSH-ja do të mbështesë Shqipërinë me 200 mijë teste të shpejta brenda 7-8 javësh”, deklaroi kreu i saj për Evropën një ditë më parë në Tiranë...
transparent

dhj242020

Perikarditi idiopatik i përsëritur. Bari i ri është në gjendje të pakësojë ndjeshëm rikthimet

Sipas një studimi të botuar në “New England Journal of Medicine”, te pacientët me perikardit idiopatik të përsëritur, inhibitori i Interleukinës 1, rilonacepti, shkaktoi një zgjidhje të shpejtë të episodeve të sëmundjes dhe një...
transparent

jan122021

Sars-CoV-2. Dy studime dokumentojnë qëndrueshmërinë e antitrupave pas infeksionit

Në studimin e parë, Anita Iyer dhe grupi i saj i punës kanë monitoruar përgjigjet e antitrupave në gjakun e 343 pacientëve me Covid-19, duke u përqendruar në antitrupat që synojnë proteinën kunj deri në 122 ditë, pas fillimit të...
transparent

shk222021

Covid-19, tre simptomat klasike nuk mjaftojnë për të identifikuar kush duhet testuar

Sipas një studimi të botuar në “Journal of Infection”, testimi për Covid-19 vetëm i atyre që kanë atë që quhet tashmë triada klasike e simptomave, domethënë kollë, temperaturë dhe humbje të nuhatjes, mund të na ketë bërë të humbim...
Download Center

separa
Principi e Pratica Clinica
Lista e barnave të rimbursueshme 2015
shkoni në download >>
separa
Principi e Pratica Clinica
VENDIME TË KËSHILLIT TË MINISTRAVE
shkoni në download >>
separa

OTC