azitromicina

pri232020

EMA: Kujtesë mbi rrezikun e efekteve anësore serioze me përdorimin e klorokinës dhe hidroksilklorokinës

Klorokina dhe hidroksiklorokina mund të shkaktojnë probleme të ritmit të zemrës dhe këto mund të përkeqësohen nëse trajtimi kombinohet me barna të tjera që kanë efekte...
transparent

maj42020

Covid-19 dhe hidroksiklorokina. AIFA përditëson udhëzimet

AIFA ka përditësuar udhëzimet për përdorimin terapeutik të hidroksilklorokinës e cila duhet të merret në konsideratë “si për pacientët Covid-19 jo shumë rëndë, të menaxhuar në shtëpi, ashtu edhe për pacientët në spital, ndërsa...
transparent

tet92020

Covid-19. AIFA: kortikosteroidet, të rekomanduara për ata që marrin oksigjen

Përdorimi i kortikosteroideve rekomandohet te pacientët me Covid-19 të rëndë që kërkojnë terapi me oksigjen, madje edhe nëse nuk i nënshtrohen ventilimit mekanik...
transparent

nën102020

Ndryshon udhëzuesi për mjekët e familjes për trajtimin e pacientëve me COVID

Mjekët e familjes që trajtojnë një numër të konsiderueshëm pacientësh me COVID në shtëpi, kanë tanimë të shkruar kur duhet ta dërgojnë pacientin në spital dhe çfarë medikamentesh mund të përdorin për format...
transparent

nën102021

Azitromicina. Studimet e deritanishme nuk e mbështesin përdorimin për Covid-19

Në testet laboratorike, azitromicina ka reduktuar aktivitetin viral dhe inflamacionin, ndaj është hetuar si një trajtim i mundshëm për Covid-19. Natyrisht, nevojitej prania e provave thelbësore të efektivitetit të saj përpara se...
transparent

jan252022

Mungesa e azitromicinës në Itali. AIFA: antibiotikët nuk janë pjesë e protokolleve të trajtimit të Covidit

Përdorimi i antibiotikëve kundër Covidit nuk është pjesë e protokolleve apo rekomandimeve zyrtare, pasi bëhet fjalë për barna që luftojnë bakteret dhe jo viruset. Por, si për trajtimin në shtëpi, ashtu edhe në disa spitale...
Download Center

separa
Principi e Pratica Clinica
Lista e barnave të rimbursueshme 2015
shkoni në download >>
separa
Principi e Pratica Clinica
VENDIME TË KËSHILLIT TË MINISTRAVE
shkoni në download >>
separa

OTC