inhibitor

tet72019

Inhibitorët e pompës protonike, të dëmshëm apo të dobishëm?

Inhibitorët e pompës protonike (IPP) janë të dëmshëm, apo të dobishëm? Ndonëse në disa raste, përfitimet për pacientët janë të pamohueshme, siguria e këtyre barnave është tashmë në qendër të vëmendjes. Mos ndoshta mjekët i...
transparent

shk112020

Leucemia infantile. Dasatinibi superior ndaj imatinibit. Ja, rezultatet e studimit

Sipas një studimi të publikuar në “Jama Oncology”, inhibitori i tirozinë kinazës i gjeneratës së dytë, dasatinib, është më efektiv te fëmijët me leucemi limfoblastike akute Filadelfia pozitive, në krahasim me inhibitorin e...
transparent

sht172020

Inhibitorët Sglt2, të kombinuar me metforminën, nuk e shtojnë rrezikun për fraktura

Kombinimi i metforminës me inhibitorët e natrium-glukozës-2 (Sglt-2) nuk shton rrezikun për fraktura te pacientët me diabet të tipit 2. Ky është përfundimi i një metaanalize të botuar në “Osteoporosis International” dhe...
transparent

tet212021

Diabeti dhe sëmundjet kardiovaskulare. Krahasim i dy klasave të barnave

Te pacientët me diabet të tipit 2, inhibitorët e bashkëtransportuesit të natrium-glukozës (SGLT2) mund të kenë pak përparësi krahasuar me agonistët e receptorit glp-1 (GLP-1 RA). Sipas rezultateve të një studimi vëzhgues të...
transparent

qer242022

Inhibitorët Sglt2 nuk e shtojnë rrezikun për fraktura

Sipas një studimi të botuar në CJASN, inhibitorët e natrium-glukozës-2 (Sglt2) nuk shoqërohen me një rrezik më të madh të frakturave skeletore krahasuar me inhibitorët e dipeptidil...
transparent

mar242023

Siguria e inhibitorëve Sglt-2 dhe rreziku për fraktura te të moshuarit

Një studim i kryer nga Instituti për Shkencat Vlerësuese Klinike, Kanada, qetëson pacientët dhe mjekët. Disa studime klinike me përzgjedhje rastësore kanë sugjeruar një lidhje...
transparent

shk122024

Të dhënat e grumbulluara në Kinë: Kombinimi i barnave antivirale gjatë terapisë së Covid-19 redukton kohën e shërimit.

Sipas studimit të publikuar në “New England Journal of Medicine”, administrimi i hershëm i simnotrelvirit (inhibitori oral i proteazës 3-kimotripsinë) së bashku me...
Download Center

separa
Principi e Pratica Clinica
Lista e barnave të rimbursueshme 2015
shkoni në download >>
separa
Principi e Pratica Clinica
VENDIME TË KËSHILLIT TË MINISTRAVE
shkoni në download >>
separa

OTC