sëmundje infektive

gus162019

Ethet hemorragjike në Shqipëri. Preken 5 vetë. Një i ri humb jetën

Një djalë 33 vjeç nga Korça humbi jetën në Shërbimin Infektiv për shkak se u prek nga ethet hemorragjike me sindromë renale, të cilat përhapen nga miu. Kjo sëmundje ka prekur 5 vetë në vendin tonë. Zonat e prekura nga ethet...
transparent

pri302020

Coronavirusi. Mendimi i shkencëtarëve dhe skenari shqetësues i fazës 2

Nëse ekonomia botërore kërkon një kthim në punë, bota e shkencës kërkon që faza e dytë e epidemisë të përballohet në mënyrë të sigurt dhe me një plan të saktë sepse në sfond disa skenarë tregojnë rrezikun që në botë mund të...
transparent

qer102020

Covid-19. Silva Bino: Kujdes nga rastet presimptomatike. Ekziston mundësia e riinfektimit

Pas tre muajve, në Shqipëri janë rritur rastet e prekura nga virusi Covid-19. Epidemiologët e lidhin këtë me shkujdesjen e qytetarëve dhe me grumbullimet e tyre. Ndër rastet e reja që raportohen çdo ditë, ka edhe anëtarë të personelit...
transparent

kor312020

Silva Bino: Situata e Covid-19 në Tiranë jashtë kontrollit, por vazhdon hetimi epidemiologjik për ta frenuar sa më shumë, aty ku mundemi

Covid-19 po përhapet më së shumti në rrethe familjare, por nuk mbeten pas vendet e punës ku ka prani të madhe njerëzish në një ambient të mbyllur. Shefja e...
transparent

sht182020

Shërbim infermierior në banesë për pacientët me Covid-19. Qendrat shëndetësore: “Është e pamundur”.

Pacientët me Covid-19 që trajtohen në banesë, janë të detyruar të paguajnë infermierë privatisht për t’u bërë injeksione apo serume. Kjo ka rritur edhe më shumë...
Download Center

separa
Principi e Pratica Clinica
Lista e barnave të rimbursueshme 2015
shkoni në download >>
separa
Principi e Pratica Clinica
VENDIME TË KËSHILLIT TË MINISTRAVE
shkoni në download >>
separa

OTC