aparati urinar

kor292019

Infeksioni i traktit urinar dhe antibiotikët. FDA-ja aprovon kombinimin e ri

Është aprovuar kombinimi i barnave imipenem, cilastine dhe relebactam në një solucion të vetëm injektues, për trajtimin e infeksioneve të komplikuara të traktit urinar dhe intra-abdominal te pacienti i rritur. Kjo bëhet e ditur...
transparent

maj62020

Evropa miraton antibiotikun cefiderocol. Ka spektër të gjerë ndaj aerobeve gramnegative

Komisioni Evropian ka dhënë autorizimin e marketingut për cefiderocol (Fetcroja), një antibiotik i ri për trajtimin e infeksioneve me shkak bakteret aerobe gramnegative, te pacientët e rritur me mundësi të kufizuara...
transparent

jan32022

Infeksionet e traktit urinar. Një antibiotik pak i përdorur redukton rezistencën ndaj antibiotikëve

Temocilinë quhet antibiotiku që është në gjendje të zgjedhë një numër më të vogël mikrobesh rezistente sesa trajtimi standard për infeksionin e traktit urinar, sipas një studimi të botuar në The Lancet Infectious Diseases...
Download Center

separa
Principi e Pratica Clinica
Lista e barnave të rimbursueshme 2015
shkoni në download >>
separa
Principi e Pratica Clinica
VENDIME TË KËSHILLIT TË MINISTRAVE
shkoni në download >>
separa

OTC