të vjella

maj282019

Një bar i ri kundër të përzierave dhe të vjellave gjatë shtatzënisë

Sot është në dispozicion një trajtim i ri, i krijuar nga kombinimi i doxilamine succinate (10 mg) dhe hidroklorid piridoksine (vitaminë B6, 10 mg), i cili rekomandohet nga Kolegji Amerikan i Obstetërve dhe Gjinekologëve si një...
transparent

pri172020

Ondansetroni efikas te fëmijët. Ndalon të vjellat, shmang shtrimet në spital dhe dehidratimin

Sipas një rishikimi të provave dhe meta-analizave të publikuara në “Pediatrics”, ondansetroni do të ishte antiemetiku më i mirë për të ndaluar të vjellat, për të shmangur shtrimin në spital dhe për të parandaluar...
transparent

gus252021

Mangësi të mëdha në raportimin e efekteve anësore të barnave gjatë studimeve klinike

Sipas një studimi të botuar në Journal of Clinical Epidemiology, nevojiten përmirësime të shpejta në raportimin e efekteve anësore mbi eksperimentet klinike. Në vitin 2004, u publikuan udhëzime të reja të...
transparent

jan122022

Probiotikët në shtatzëni. Një ndihmë kundër të përzierave dhe të vjellave

Sipas një studimi të kryer nga studiues të Universitetit të Kalifornisë, përdorimi i probiotikëve përmirësoi disa simptoma që lidhen me shtatzëninë, si të vjellat, të përzierat dhe kapsllëku. “Ky hulumtim ofron informacione...
Download Center

separa
Principi e Pratica Clinica
Lista e barnave të rimbursueshme 2015
shkoni në download >>
separa
Principi e Pratica Clinica
VENDIME TË KËSHILLIT TË MINISTRAVE
shkoni në download >>
separa

OTC