inflamacion

jan142019

Dieta dhe inflamacioni kronik: lidhjet dhe pasojat e mundshme në shëndet

Studime të shumta e lidhin nivelin e inflamacionit kronik të organizmit me një risk të shtuar patologjish. Por, cili është roli i dietës? A është e mundur të ndërhyhet këtu duke bërë zgjedhjet e duhura ushqimore? Një gjendje...
transparent

shk142019

Azatioprina shton te fëmijët rrezikun për pankreatit akut

Disa studime kanë treguar një lidhje mes përdorimit të azatioprinës dhe shtimit të rrezikut për pankreatit akut te të rriturit me sëmundje inflamatore intestinale. Gjithsesi, nuk ishte shumë e qartë nëse një lidhje e tillë...
transparent

kor162019

Metotreksati. EMA merr masa të reja, për shkak të gabimeve në dozim

Gabimet në përshkrim ose në shpërndarjen e barnave që përmbajnë metotreksat, kanë bërë që pacientët ta marrin barin një herë në ditë, në vend të një here në javë për sëmundjet inflamatore, duke patur kështu pasoja serioze...
transparent

maj182020

Anakinra përmirëson rezultatet e pacientëve me Covid-19 dhe stres respirator akut

Sipas një studimi të zhvilluar me pacientët me Covid-19, sindroma e stresit respirator akut dhe hiperinflamimi, të menaxhuar me ventilim jo-invaziv jashtë ICU-së, duke shtuar një trajtim standard me anakinra me dozë të...
transparent

qer252020

Trajtime më të shkurtra dhe të personalizuara; kështu mund të luftohet rezistenca ndaj antibiotikëve

Një trajtim me antibiotikë me kohëzgjatje të reduktuar, akoma më mirë nëse personalizohet, mund të jetë efektiv në trajtimin e bakteremisë po aq sa një periudhë më e gjatë trajtimi, sipas një studimi të botuar në “Jama”...
transparent

tet202020

Lupusi. Provohet efikasiteti i një antitrupi, në reduktimin e inflamacionit sistemik

Tradicionalisht, trajtimet për lupusin janë bazuar në shtypjen afatgjatë të përgjigjes imune, por deri më tani nuk kanë shënjestruar kurrë qelizat plazmatike të kujtesës. "Në një përqindje të caktuar të pacientëve, sëmundja nuk mund...
transparent

tet292020

Dermatiti i kontaktit, alergjik ose nga substanca irrituese. Si ta menaxhoni në farmaci

Dermatiti i kontaktit alergjik është shfaqja klinike e një reaksioni inflamator të vonuar, që shkaktohet te njerëzit alergjikë nga kontakti me alergjenët specifikë. Inflamacioni zhvillohet pas disa orësh kontakti. Janë të shumta...
transparent

nën242020

Endometrioza. Ushqyerja e duhur mban nën kontroll simptomat

Dieta e përshtatshme mund të lehtësojë disa simptoma të endometriozës, një sëmundje kronike që prek 10-15% të grave në moshë riprodhuese, si dhe të përmirësojë jetën e përditshme të atyre që preken nga sëmundja...
transparent

shk192021

Sindroma “long Covid” dhe efektet e dietës në inflamacion

Covid-19 dhe përgjigjja inflamatore e organizmit janë të lidhura. Dieta luan një rol thelbësor në parandalimin e infeksionit, në rëndesën e simptomave dhe gjithashtu, në periudhën post sëmundje. Që nga fillimi i pandemisë...
transparent

shk242021

Laktoferrina mund të modifikojë inflamacionin e shkaktuar nga Covid-19

Sipas një studimi italian të botuar në revistën "Nutrients", laktoferrina, një proteinë e pranishme në disa sekrecione njerëzore, funksionon si modifikuese e përgjigjes imune antivirale, me efekte të moderuara kundër...
transparenttransparent
Download Center

separa
Principi e Pratica Clinica
Lista e barnave të rimbursueshme 2015
shkoni në download >>
separa
Principi e Pratica Clinica
VENDIME TË KËSHILLIT TË MINISTRAVE
shkoni në download >>
separa

OTC