ISHP

nën22018

Gripi në Shqipëri. Gati vaksina. Brenda 20 nëntorit, falas për grupet e riskut

Instituti i Shëndetit Publik konfirmon se ende nuk është izoluar virusi i gripit në vendin tonë. Shefja e departamentit të Sëmundjeve Infektive në ISHP, Silva Bino, thotë se vaksina e gripit mund të nisë të aplikohet në popullatë që...
transparent

shk12019

Kanceri i qafës së mitrës. ISHP-ja nis depistimin e grave 40-49 vjeçe

Për herë të parë, gratë e grupmoshës 40-49 vjeçe, do të depistohen falas për kancer të qafës së mitrës. Vetëm gjatë vitit të kaluar, janë diagnostikuar 130 raste të reja me këtë kancer dhe eksperti i Institutit të Shëndetit Publik...
transparent

shk42019

Epidemi gripi në Shqipëri. Humbin jetën 3 persona

Shqipëria po shkon drejt epidemisë së gripit. Javën e fundit janë raportuar 19 mijë raste të prekura nga infeksionet respiratore në të gjithë vendin, ndërkohë që kanë humbur jetën 3 persona, për dy prej të cilëve, Instituti i Shëndetit...
transparent

pri262019

5500 raste të reja me kancer në vit. ISHP: Më të përhapurit, kanceri i mushkërive dhe ai i gjirit

Shifrat e sëmundjeve tumorale te pacientët po rriten çdo ditë. Gjatë vitit të kaluar, janë identifikuar 5500 raste të reja, por specialistët thonë se pozitiv është fakti që po kapen në...
transparent

jan282020

Coronavirusi në Shqipëri. Ngrihet taskforca për masat parandaluese të depërtimit

Ndonëse rreziku që Shqipëria të preket nga coronavirusi është i ulët, Ministria e Shëndetësisë ka mbledhur taskforcën për të marrë masat dhe për të rritur gatishmërinë në të gjitha strukturat e saj. Tashmë ka një menaxhim ndërkombëtar...
transparent

shk72020

Coronavirusi në Shqipëri. Ndryshojnë masat në aeroport. Shfaqen rastet e para të dyshuara

Jo vetëm ata që vijnë nga Kina, por të gjithë shtetasit që hyjnë në territorin shqiptar, si nga aeroporti, ashtu edhe nga pikat e tjera kufitare, i nënshtrohen pyetësorit dhe...
transparent

maj262020

Covid-19 në Shqipëri. Silva Bino: Mund ta kemi më të vështirë në tetor

Çdo ditë ka raste të reja të prekura nga Covid-19, por shumica janë kontakte të rasteve të mëparshme dhe shumë pak janë vatra të reja. Kjo e bën më të lehtë menaxhimin e situatës, shprehet shefja e departamentit të...
transparent

kor242020

Tamponi për Covid-19, tani edhe në spitalet jopublike, por vetëm për ata që e kërkojnë për dokumentacion

Krahas testeve serologjike të cilat kryhen nëpërmjet gjakut në laboratorë jo publikë, tani edhe tamponët në hundë dhe gojë do të kryhen në spitalet jo publike. Komiteti teknik i ekspertëve ka miratuar vendimin për lejimin e testimeve...
transparent

nën132020

Covid-19. Dr. Hans Kluge: 200 mijë teste të shpejta për Shqipërinë brenda 7-8 javësh

“Në këtë situatë të pandemisë së COVID-19, kur virusi po përhapet me shpejtësi, OBSH-ja do të mbështesë Shqipërinë me 200 mijë teste të shpejta brenda 7-8 javësh”, deklaroi kreu i saj për Evropën një ditë më parë në Tiranë...
transparent

nën272020

Rezistenca ndaj antibiotikëve, kërcënim global i shëndetit publik

Në këtë situatë të pandemisë së Covid-19 ku antibiotikët po përdoren masivisht, madje shpesh me tepricë dhe jo në momentin e duhur, Instituti i Shëndetit Publik iu bën thirrje mjekëve të tregohen të kujdesshëm. OBSH-ja ka...
transparenttransparent
Download Center

separa
Principi e Pratica Clinica
Lista e barnave të rimbursueshme 2015
shkoni në download >>
separa
Principi e Pratica Clinica
VENDIME TË KËSHILLIT TË MINISTRAVE
shkoni në download >>
separa

OTC