dializë

tet242018

Dializa. Disa barna për stomakun, shtojnë rrezikun e thyerjes së legenit

Disa barna, që përdoren zakonisht për të trajtuar problemet gastrike, refluksin acid dhe ulcerën, janë të lidhura me rritjen e rrezikut për fraktura te pacientët në dializë, sipas një studimi të ri të publikuar në “Clinical Journal" të...
transparent

nën162021

Sëmundja renale. Bari efektiv në thjeshtimin e trajtimit të anemisë te pacientët

Sipas dy studimeve të botuara në New England Journal of Medicine dhe të prezantuara në Javën e Veshkave nga Shoqata Amerikane e Nefrologjisë, daprodustati është po aq i sigurt dhe efektiv në trajtimin e anemisë...
transparent

sht272023

Profilaksia me antibiotikë nuk indikohet për fëmijët me keqformime renale

Te të porsalindurit me refluks vezikoureteral të shkallës III, IV ose V dhe pa infeksione të mëparshme të traktit urinar (UTI), profilaksia e vazhdueshme me antibiotikë ofron, nga...
Download Center

separa
Principi e Pratica Clinica
Lista e barnave të rimbursueshme 2015
shkoni në download >>
separa
Principi e Pratica Clinica
VENDIME TË KËSHILLIT TË MINISTRAVE
shkoni në download >>
separa

OTC