kanceri i vezoreve

gus62018

A është pudra kancerogjene? Provat shkencore që çuan në dënimin e Johnson & Johnson

Muajt e fundit, ka patur një debat të gjerë në lidhje me kancerogjenitetin e dyshuar të pudrës që gjendet në produktet kozmetike dhe një vendim gjyqësor në SHBA kohët e fundit, e ka dënuar kolosin Johnson&Johnson...
transparent

tet52018

Kanceri i vezoreve. Cilët janë kontraceptivët e rinj hormonalë që kanë ulur rrezikun?

Hulumtimet e mëparshme kanë treguar një rrezik të reduktuar të kancerit të vezoreve te gratë që marrin kontraceptivë oralë të kombinuar, por shumica e provave i referohej përdorimit të produkteve tashmë në treg prej...
transparent

pri232019

Karcinoma recidivuese e vezoreve. Të dhëna inkurajuese mbi efikasitetin e një klase të re barnash

Një klasë e re barnash, të ashtuquajturit inhibitorët-PARG, kanë treguar se janë në gjendje të ndalin rritjen e qelizave të kancerit ovarian, sipas një studimi të publikuar në revistën...
transparent

tet42019

Olaparibi. Zgjerohet indikacioni për trajtim të karcinomës ovarike BRCA pozitive

Antikancerogjeni i quajtur olaparib ka treguar se vonon rikthimin dhe ul vdekshmërinë te gratë me kancer ovarik BRCA pozitiv. Më parë, olaparibi ishte në dispozicion vetëm për pacientet që i nënshtroheshin operacionit ose...
transparent

shk232022

Tumori ovarik. Një studim zbulon dy shënjestra të mundshme për kurimin

Nivelet e larta të shprehjes së dy proteinave, PGC-1á dhe PGC-1â, mund të bëhen objektiva terapeutikë për disa kancere ovarike. Këto janë rezultatet e një studimi të kryer...
transparent

pri132023

Konsumimi i ushqimeve shumë të përpunuara dhe lidhja shkak-pasojë me kancerin

Sipas një artikulli të nënshkruar nga studiuesit e Imperial College në Londër dhe të botuar në “eClinicalMedcine”, konsumimi me tepri i ushqimeve shumë të përpunuara si...
transparent

qer292023

Kanceri ovarian. Një medikament i ri premtues për rastet e rënda. Studimi

Rezultatet e një studimi ndërkombëtar të koordinuar nga Instituti Europian i Onkologjisë (IEO) në Milano, të publikuar në “Journal of Clinical Oncology”, ndezin “një...
Download Center

separa
Principi e Pratica Clinica
Lista e barnave të rimbursueshme 2015
shkoni në download >>
separa
Principi e Pratica Clinica
VENDIME TË KËSHILLIT TË MINISTRAVE
shkoni në download >>
separa

OTC