monoterapi

maj282018

Dermatiti atopik. Rezultate pozitive me dupilumabin tek adoleshentët

Janë arritur rezultate pozitive të fazës së tretë me dupilumabin tek adoleshentët që vuajnë nga dermatiti atopik nga i moderuar në të rëndë, jo i kontrolluar siç duhet. Këtë e bën të ditur një deklaratë e Sanofit, e cila nënvizon se...
transparent

gus132018

Vitamina D përmirëson simptomat e depresionit

“Subjektet depresive, që kanë njëkohësisht një deficit të vitaminës D, duket se i përgjigjen më mirë integrimit të vitaminës D, që për më tepër, mund të përmirësojë simptomat depresive edhe tek ata që kanë nivele...
transparent

qer172022

Përdorimi i valproatit dhe topiramatit te gratë shtatzëna me epilepsi, rrit rrezikun për autizëm te fëmija

Epilepsia, migrena dhe çrregullimi bipolar janë çrregullime të zakonshme te gratë në moshë riprodhuese dhe është e rëndësishme që të sëmurat të informohen se cili trajtim...
transparent

nën22022

Si parandalohet demenca me një medikament antidiabetik

Sipas një studimi të botuar në BMJ Open Diabetes Research & Care, te pacientët me diabet të tipit 2, terapia me tiazolidinedion shoqërohet me një rrezik më të ulët për...
transparent

qer292023

Kanceri ovarian. Një medikament i ri premtues për rastet e rënda. Studimi

Rezultatet e një studimi ndërkombëtar të koordinuar nga Instituti Europian i Onkologjisë (IEO) në Milano, të publikuar në “Journal of Clinical Oncology”, ndezin “një...
transparent

gus12023

Aknet vulgaris dhe terapitë më efektive. Të dhëna të reja nga një metaanalizë

Aknet janë një sëmundje shumë e zakonshme e lëkurës me një prevalencë globale të vlerësuar prej 9.4%. E matur nga vitet e jetës të përshtatura me paaftësinë, barra globale e...
Download Center

separa
Principi e Pratica Clinica
Lista e barnave të rimbursueshme 2015
shkoni në download >>
separa
Principi e Pratica Clinica
VENDIME TË KËSHILLIT TË MINISTRAVE
shkoni në download >>
separa

OTC