glaukoma

maj72018

Latanoprosti. Trajtim për glaukomën apo për alopecinë? Një shembull i përgatitjes galenike

80% e popullsisë kaukaziane përballet me nivele të ndryshme alopecie androgjene para të shtatëdhjetave. Për zhvillimin e këtij kushti është e nevojshme prania e niveleve të larta të testosteronit, të shoqëruara nga një...
transparent

mar302023

Shëndeti mendor dhe lodhja muskulare. Efektet dhe përfitimet e koenzimës Q10

Koenzima Q10 (CoQ10) ose ubiquinone është një molekulë e cila është njohur prej kohësh për rolin e saj të rëndësishëm në përmirësimin e cilësisë së jetës së pacientëve...
transparent

sht122023

Bllokuesit e kanaleve të kalciumit mund të nxisin zhvillimin e glaukomës

Sipas një studimi të botuar në “JAMA Ophthalmology”, ekziston një lidhje e pafavorshme midis përdorimit të bllokuesve të kanaleve të kalciumit dhe glaukomës, çka do...
Download Center

separa
Principi e Pratica Clinica
Lista e barnave të rimbursueshme 2015
shkoni në download >>
separa
Principi e Pratica Clinica
VENDIME TË KËSHILLIT TË MINISTRAVE
shkoni në download >>
separa

OTC