alopecia

pri262018

Melatonina. Si të përgatitet në mënyrë galenike si qetësues dhe si bar kundër alopecisë?

Nuk është ende shumë e qartë se cili është mekanizmi i saktë i veprimit të melatoninës që merret në rrugë orale, pasi ajo duket e paaftë për të kapërcyer barrierën hemato-encefalike dhe për të luajtur rolin që luan në nivel cerebral...
transparent

nën292018

Cyproterone: antiandrogjeni kundër akneve dhe alopecisë

Cyproterone acetat-i është një derivat progestinik që ka veprim antiandrogjen. Nëse administrohet në rrugë orale, bari është në gjendje të supresojë sekrecionet e gonadotropinës. Në rrugë orale, përdoret në trajtimin e...
transparent

shk132020

Rënia e flokëve. Hormonet femërore në formë locioni galenik

Rënia e flokëve është një problem i shpeshtë në praktikë, veçanërisht në periudha të caktuara të vitit. Por, në disa raste, ky është fillimi i rrallimit të tyre. Rrallimi ndodh ndryshe te burrat dhe ndryshe te gratë. Burrat shfaqin një...
transparent

dhj232020

Alopecia. Njohja e shkakut të rënies së flokëve dhe këshilla e farmacistit mbi trajtimin

Rënia e flokëve është një problem shumë i zakonshëm, që prek 50% të grave e 80% të burrave dhe mund të jetë manifestim i një sërë sëmundjesh. Për pacientin, alopecia është burim shqetësimi dhe ankthi të rëndë. Alopecitë...
transparent

shk282022

Tofacitinibi oral favorizon rritjen e flokëve te fëmijët me alopeci

Tofacitinibi oral, një frenues i janus kinazës (JAK; një grup enzimash të përfshira në procese të ndryshme inflamatore), nxiti ri-rritjen e flokëve në tre të katërtat te pacientët pediatrikë me alopeci areata...
transparent

qer72022

Alopecia areata. Rekomandohet në Evropë një medikament i ri për trajtim

Komiteti i Barnave për Përdorim Njerëzor (CHMP) i Agjencisë Evropiane të Barnave (EMA) ka rekomanduar miratimin e baricitinibin, një frenues selektiv i Janus kinazës (JAK), për trajtimin e të të rriturve me alopecia areata...
transparent

kor122022

Alopecia areata e rëndë. EMA autorizon trajtimin e parë për të rriturit

Agjencia Evropiane e Mjekësisë (EMA) ka autorizuar përdorimin e baricitinibit për trajtimin e alopecisë areata të rëndë (AA) te të rriturit. Ky është njoftimi i Eli Lilly...
transparent

dhj122022

Suplementet ushqimore dhe rënia e flokëve. Të rejat nga literatura shkencore

Suplementet ushqimore mund të luajnë një rol të rëndësishëm për trajtimin e rënies së flokëve. Në këtë përfundim ka arritur një studim i publikuar së fundmi në...
transparent

dhj222022

Shëndeti i flokëve. Suplementet dhe mikronutrientët në alopecinë androgjenike

Nga biotina te ekstraktet e Serenoa repens, nga multivitamina te zinku, deri te omega 3 dhe 6 në kombinim me antioksidantët, janë te shumta substancat dhe...
transparent

sht252023

Alopecia. Shumica e pacientëve e ndërpresin trajtimin një vit pas diagnostikimit

"Alopecia areata është një humbje lokale e flokëve, që zakonisht manifestohet në formë njollash të rrumbullakosura në lëkurën e kokës, dhe përfshin alopecinë totale dhe atë...
Download Center

separa
Principi e Pratica Clinica
Lista e barnave të rimbursueshme 2015
shkoni në download >>
separa
Principi e Pratica Clinica
VENDIME TË KËSHILLIT TË MINISTRAVE
shkoni në download >>
separa

OTC