barna biosimilare

pri172018

Në treg, infliximabi, biosimilar në trajtimet gastro-enterologjike, reumatologjike dhe dermatologjike

Komisioni i Produkteve Mjekësore për Përdorim te Njerëzit i EMA-s, ka dhënë mbështetjen e tij për autorizimin e hedhjes në treg të biosimilarit infliximab Sandoz. CHMP-ja e rekomandon atë për të gjitha indikacionet e miratuara për ilaçin referues në...
transparent

maj32018

Imunologji: AIFA i hap rrugën biosimilarit të etanerceptit

AIFA i ka hapur rrugë biosimilarit etanercept të Sandozit për njerëzit me sëmundje kronike inflamatore reumatologjike dhe dermatologjike. Bari, emri tregtar i të cilit është Erelzi, do të jepet për trajtimin e sëmundjeve të...
transparent

maj232018

Anemia. Aprovohet në Shtetet e Bashkuara biosimilari i parë i epoetin alfa-s

FDA-ja ka aprovuar për përdorim në trajtimin e anemisë barin Retacrit (epoetin alfa-epbx) të Pfizerit, një biosimilar i epoetin alfa-s, që tregtohet nga Amgeni me emrin Epogen dhe nga Johnson & Johnson, si Procriti. Bari është i...
transparent

qer62018

CHMP-ja rekomandon 9 barna: biosimilarë, jetimë dhe terapinë për parandalimin e migrenës

Nëntë barna ka rekomanduar Komiteti i Barnave për Përdorim Njerëzor në EMA që t’u jepet autorizimi për hedhjen në treg, mes të cilëve dy janë barna jetimë dhe njëri është terapia e parë me antitrupa monoklonalë...
transparent

sht72018

Lista e barnave të reja të rekomanduara së fundi nga CHMP-ja

Komisioni i produkteve mjekësore për përdorim njerëzor në EMA, i ka rekomanduar kësaj të fundit aprovimin e 16 barnave, mes të cilave, dy janë barna jetime. Ja, cila ka qenë skema e mendimeve të shprehura nga CHMP-ja...
transparent

mar302020

EMA: Tetë barna të rekomanduara për aprovim. Shtyhet afati i vlerësimit të nitrosaminave

Komiteti i Barnave për Përdorim Njerëzor (CHMP) në EMA, ka rekomanduar 8 barna në mbledhjen e marsit 2020. Në një linjë me masat e EMA-s për kufizim të...
transparent

kor22020

Barnat. EMA, mendim pozitiv për biosimilarin e bevacizumabit

Agjencia Evropiane e Barnave ka shprehur mendim pozitiv për barin biosimilar të Avastinit (bevacizumab), me emrin Aybintio, i cili është aprovuar për trajtimin e të njëjtave lloje të kancerit. Kjo u njoftua nga prodhuesi Samsung...
transparent

jan252021

Barna që priten në vitin 2021. AIFA: 83 barna të reja presin mendimin e EMA-s

Në Evropë, gjatë vitit 2020, u autorizuan 72 barna të reja dhe pritet mendimi i EMA-s për 83 barna të reja në vitin 2021. Ky është bilanci i gjendjes së paraqitur në Raportin e AIFA-s Horizon Drugs 2021. Sipas të dhënave të paraqitura...
transparent

tet62021

Barnat. OBSH-ja përditëson Listën Esenciale të Barnave

Katër barna kundër kancerit, përfshirë një posaçërisht për pacientët pediatrikë, një antibiotik i gjeneratës së re kundër infeksioneve rezistente dhe barna të ndryshme të reja për diabetin, siç janë analogët e insulinës...
transparent

nën82021

AIFA miraton biosimilarin bevacizumab. Indikacionet dhe formulimet mbeten të pandryshuara

Agjencia Italiane e Barnave ka autorizuar hedhjen në treg të biosimilarit bevacizumab pas miratimit të Komisionit Evropian më 26 mars 2021. Kjo bëhet e ditur nëpërmjet një shënimi të kompanisë, ku nënvizohet se me këtë...
transparenttransparent
Download Center

separa
Principi e Pratica Clinica
Lista e barnave të rimbursueshme 2015
shkoni në download >>
separa
Principi e Pratica Clinica
VENDIME TË KËSHILLIT TË MINISTRAVE
shkoni në download >>
separa

OTC