autizmi

pri32018

Autizimi diskutohet në Kuvend. Prof. Dr. Ariel Como: Po shndërrohet në krizë të shëndetit publik

Në Shqipëri, një në 68 fëmijë lind me çrregullime të spektrit autik. Sipas statistikave zyrtare, 850 fëmijë trajtohen me pagesë invaliditeti në masën 10 mijë lekë. Por, rritja me shpejtësi e numrit të fëmijëve më këto çrregullime nga viti në vit, e ka gjetur shëndetësinë shqiptare të...
transparent

nën202018

Deputeti socialist zgjon reagime të ashpra. Zoti Hyseni, "autik" nuk është fyerje, por gjendje shëndetësore

Alket Hyseni, pas një akuze të Sali Berishës, iu drejtua deputetit me fjalët “plak autik”. Deputeti dhe ish-Kryetari i Komisionit të Garancive Statutore dhe të Etikës të PSSH, gjen pikërisht këtë fjalë për t’iu drejtuar ish-kryeministrit...
transparent

maj312019

Epilepsia dhe autizmi. Identifikohet shkaku gjenetik

Një studim i ri, i zhvilluar nga kërkuesit e spitalit “Gaslini” në Gjenovë, në bashkëpunim me Kolegjin Universitar të Londrës dhe në veçanti me laboratorin e drejtuar nga nobelisti James Rothman, ka bërë të mundur...
transparent

maj212020

Terapitë qelizore. EMA paralajmëron për rreziqet e terapive të pavlerësuara

Terapitë me bazë qelizat, të reklamuara si mrekullibërëse, por në të vërtetë jo të vërtetuara ose të paautorizuara. Në Evropë ka qendra që i ofrojnë ato duke i reklamuar përmes internetit. Dhe, në rrjetë bien pacientë që kërkojnë...
transparent

sht142020

Nuk ka lidhje mes vaksinës antigrip gjatë shtatzënisë dhe autizmit të fëmijës

Një studim i kryer nga studiues të Institutit Karolinska në Suedi tregon se nuk ka asnjë lidhje midis vaksinimit kundër gripit H1N1 gjatë shtatzënisë dhe rrezikut të çrregullimeve të spektrit të autizmit (ASD) te fëmijët. Megjithëse dy...
transparent

qer172022

Përdorimi i valproatit dhe topiramatit te gratë shtatzëna me epilepsi, rrit rrezikun për autizëm te fëmija

Epilepsia, migrena dhe çrregullimi bipolar janë çrregullime të zakonshme te gratë në moshë riprodhuese dhe është e rëndësishme që të sëmurat të informohen se cili trajtim...
Download Center

separa
Principi e Pratica Clinica
Lista e barnave të rimbursueshme 2015
shkoni në download >>
separa
Principi e Pratica Clinica
VENDIME TË KËSHILLIT TË MINISTRAVE
shkoni në download >>
separa

OTC