presioni i gjakut

mar192018

Hipertensioni rezistent. Spironolaktoni, më efektiv dhe më i menaxhueshëm sesa klonidina

“Spironolaktoni, që ka rezultuar më i menaxhueshëm dhe me efikasitet të konsiderueshëm në disa rezultate të dorës së dytë gjatë studimit, duhet të parapëlqehet më shumë në praktikën klinike", ka deklaruar...
transparent

maj142018

FDA-ja aprovon përdorimin e kombinuar mirabegron dhe solifenacine për fshikëzën hiperaktive

FDA-ja ka aprovuar mirabegronin (me emrin tregtar Myrbetriq nga Astellas Pharma), të kombinuar me solifenacin succinate (Vesicare, gjithmonë nga Astellas Pharma) për trajtimin e fshikëzës hiperaktive, të...
transparent

nën42019

Barnat antihipertensive duhen marrë para gjumit. Ja, se pse...

Ata që marrin antihipertensivë përpara se të flenë, kanë një rrezik më të ulët për vdekje ose sëmundje të shkaktuara nga problemet e zemrës ose enëve të gjakut, krahasuar me ata që i marrin barnat në mëngjes. Këtë sugjeron një studim i...
transparent

jan132022

Një nga pasojat e Covid-19: Rritja e vlerave të presionit të gjakut te të rriturit. Të dhënat e studimit të kohëve të fundit

Në fillim të pandemisë, shumica e njerëzve nuk kujdeseshin për veten. Rritja e presionit të gjakut ishte ndoshta e lidhur me ndryshimet në zakonet e të ngrënit, shtimin e...
transparent

kor182022

Dieta tradicionale kineze e modifikuar me pak kripë mund të reduktojë sëmundjet kardiovaskulare

Sipas një studimi të ri të botuar në Circulation, te të rriturit kinezë me presion të lartë gjaku që konsumuan ushqim tradicional kinez të modifikuar me pak kripë për katër...
Download Center

separa
Principi e Pratica Clinica
Lista e barnave të rimbursueshme 2015
shkoni në download >>
separa
Principi e Pratica Clinica
VENDIME TË KËSHILLIT TË MINISTRAVE
shkoni në download >>
separa

OTC