infeksion

mar22018

Shtohen rastet me listeriozë. Rreziku vjen nga zakonet e të ushqyerit

Shtohen rastet me listeriozë për shkak të konsumimit të ushqimeve të gatshme ose të konservuara keq. Këto janë të dhënat e nxjerra nga sintetizimi i një anketimi europian në lidhje me sëmundjet me origjinë ushqimore...
transparent

gus162018

Të ndryshohen antibiotikët dhe të ndalen testet. Udhëzime të reja për infeksionet nga C. difficile

Në Shtetet e Bashkuara, infeksionet nga C. difficile vrasin 15,000 deri 30,000 njerëz çdo vit dhe kushtojnë më shumë se 4.8 miliardë dollarë sa u përket trajtimeve. “Do të jemi në gjendje ta kontrollojmë këtë epidemi duke...
transparent

sht72018

Fasciti nekrotizues. FDA-ja sinjalizon se rrezikun e shtojnë frenuesit e SGLT2

Pas zbulimit të disa rasteve me fascit nekrotizues të perineut që janë verifikuar te pacientët që po trajtohen me frenues të transportuesit sodë-glukozë të tipit 2 (SGLT2), FDA-ja lajmëron të bëhet kujdes. Do të shtohet gjithashtu një...
transparent

sht252018

Septikemitë nga mikrobet Esbl. Meropenemi, më efikas se piperacillin/tazobactam

Bashkimi i piperacillinës dhe tazobactamit, një antibiotik që ka mundësinë të pengojë përdorimin e karbapenemëve në septikemitë nga Klebsiella pneumoniae ose nga Escherichia coli rezistente ndaj cefalosporinave të gjeneratës së...
transparent

nën62018

Antibiotiku i ri. "Mashtron" bakteret dhe lufton infeksionet rezistente

Rezultatet e një studimi të publikuar në “Lancet Infectious Diseases” tregojnë se antibiotiku eksperimental cefiderocol është i sigurt dhe jo më inferior se trajtimi aktual standard (imipenem cilastatine) për pacientët me infeksione të...
transparent

dhj42018

Vajrat esenciale dhe veprimi i tyre antimikrobik. Merret në studim vaji i pemës së çajit

Vajrat esenciale, përzierje komplekse që nxirren nga bimët aromatike, shfaqin një spektër të gjerë vetish biologjike, ndërmjet të cilave, aktivitet antimikrobik me efekte...
transparent

sht242019

Vaksina për HPV-në. Mbrojtje e tufës edhe për infeksionet orale

Vaksina HPV është në gjendje të prodhojë një mbrojtje të tufës edhe sa u përket infeksioneve orale të HPV-së te burrat e pavaksinuar. Ky është rezultati i një kërkimi të botuar në "JAMA", në të cilin flitet për një ulje prej 37% në rastet...
transparent
transparent

shk32020

Antibiotikët: Kur përdoren të kombinuar, favorizojnë rezistencën

Administrimi i dy antibiotikëve për një terapi të kombinuar mund të nxitë zhvillimin e rezistencave bakteriale. Ky është rezultati i një studimi të zhvilluar nga Universiteti i Jeruzalemit dhe të publikuar në “Science”...
transparent

shk172020

Osteoporoza. Krahasohen barnat, për të zbuluar cili shton rrezikun për infeksion

Denosumabi, një bar i përdorur për trajtimin e osteoporozës, është i lidhur me një incidencë më të madhe për infeksione të rënda, krahasuar me placebon, megjithatë, rreziku është i ngjashëm me atë që është vënë re te barnat e...
transparenttransparent
Download Center

separa
Principi e Pratica Clinica
Lista e barnave të rimbursueshme 2015
shkoni në download >>
separa
Principi e Pratica Clinica
VENDIME TË KËSHILLIT TË MINISTRAVE
shkoni në download >>
separa

OTC