oftalmologji

jan302018

Degjenerimi makular. Mjekët britanikë mbështetin përdorimin e bevacizumab-it të paautorizuar

Këshilli i Përgjithshëm Mjekësor u ka dhënë mbështetjen e tij mjekëve që përshkruajnë bevacizumab-in (Avastin) për të mjekuar degjenerimin makular të lidhur me moshën (AMD). Ky indikim që shkon përtej licencës së barit, ka marrë...
transparent

sht32018

FDA-ja aprovon barin e parë për trajtimin e keratitit neurotrofik

FDA-ja ka aprovuar cenegermin-ën, për trajtimin e keratitit neurotrofik, një sëmundje e rrallë, që godet kornenë. Bëhet fjalë për trajtimin e parë topik bioteknologjik në fushën okulistike dhe trajtimin e parë të autorizuar në bazë...
transparent

sht52019

Farmaceutikë. Fidia zgjerohet në Spanjë me blerje të produkteve të reja oftalmike dhe investime

Fidia Pharma, një ndërmarrje shumëkombëshe italiane, njofton përmes një njoftimi zyrtar blerjen e tre produkteve oftalmike nga Novartis Pharma Spanjë, dega spanjolle e...
transparent

nën132019

Biosimilarët. Biogeni nënshkruan me Samsung Bioepis për marketingun

Biogeni ka bërë të ditur propozimin e një marrëveshjeje me Samsung Bioepis, me qëllim përfitimin e ekskluzivitetit për marketimin e dy biosimilarëve të rinj, SB11 dhe SB15 (respektivisht, për barnat oftalmologjike ranibizumab...
Download Center

separa
Principi e Pratica Clinica
Lista e barnave të rimbursueshme 2015
shkoni në download >>
separa
Principi e Pratica Clinica
VENDIME TË KËSHILLIT TË MINISTRAVE
shkoni në download >>
separa

OTC