kardiovaskulare

dhj132017

Kombinimi rivaroxaban-aspirinë, efikas në terapinë antitrombotike të arteriopatisë periferike

Te pacientët me arteriopati periferike ose me stenozë karotide, kombinimi i barnave: rivaroxaban 2,5 mg dy herë në ditë dhe aspirinë 100 mg, redukton dukshëm si rrezikun për probleme të mëdha, ashtu edhe mundësinë për evente serioze kardiovaskulare, me të cilat mund të përballemi nëse merret vetëm a
transparent

jan112018

A ka lidhje vdekshmëria kardiovaskulare me antidiabetikët oralë?

“Diabeti është një çështje globale e shëndetit publik, me një shtim të shpejtë të rasteve, që pritet të shkojnë nga 382, në 592 milionë vetë brenda vitit 2035», shkruajnë autorët e një studimi, duke rikujtuar se terapia farmakologjike...
transparent

shk272018

Kequshqyerja dhe obeziteti, faktorët që qëndrojnë në bazë të disa tumoreve

Luftë ndaj ushqyerjes së keqe, mënyrës së gabuar të jetesës, teorive pa themele shkencore dhe “profesorëve” të rremë të ushqyerjes. CREA, enti kryesor italian i kërkimit, ka publikuar një dokument që është fryt i...
transparent

mar92018

Empagliflozina, një shpresë për t'u përmirësuar jetën atyre që vuajnë nga pamjaftueshmëria kardiake

Boehringer Ingelheim-i dhe Eli Lilly and Company, kanë bërë të ditur se po zgjerojnë programin e tyre të studimeve klinike mbi empagliflozinën, në rastet me pamjaftueshmëri kardiake kronike. Studimet "Emperial" do të vlerësojnë efektin e empagliflozinës mbi aftësinë për të...
transparent

mar152018

Statinat, efikase edhe në rastet me nivele të ulëta sierike të kolesterolit lipoproteik

Edhe te pacientët me nivele të ulëta sierike të kolesterolit lipoproteik me densitet të ulët (LDL-C) dhe me rrezik të lartë kardiovaskular, statinat janë efikase në reduktimin e vdekshmërisë për të gjitha shkaqet. Këto...
transparent

mar192018

Sindroma akute koronare. Frenuesi i Pcsk9-tës redukton rrezikun kardiovaskular

Alirokumabi redukton ndjeshëm rrezikun për të patur ngjarje të pafavorshme kardiovaskulare (MACE), të tilla si ataku i zemrës, te pacientët me sindromë koronare akute (SCA). Këto janë rezultatet e studimit klinik Odyssey Outcomes, të paraqitura...
transparent

pri272018

Parandalimi i infarktit dhe iktusit. CHMP-ja mbështet evolocumab-in

Komiteti i Produkteve Mjekësore për Përdorim Njerëzor (CHMP) i Agjencisë Europiane të Barnave (EMA) ka dhënë mendim pozitiv për një indikim të ri të evolocumabit te pacientët me sëmundje kardiovaskulare aterosklerotike...
transparent

maj142018

Barnat për të lënë duhanin. Përfitimet tejkalojnë dëmin ndaj shëndetit kardiovaskular

Bupropioni dhe vareniklina, barnat që përdoren zakonisht për të ndihmuar në lënien e duhanit, nuk shtojnë rrezikun e ngjarjeve kardiovaskulare. Ky është rezultati i një studimi të fundit, ndërkohë që studime të mëparshme kanë...
transparent

qer182018

Pajisja ventrikulare HeartWare rezulton e pasigurt. FDA-ja, kërkon tërheqjen urgjente nga tregu

FDA-ja ka lëshuar një njoftim sigurie të klasit të parë për tërheqjen e pajisjes së asistencës ventrikulare HeartWare (HVAD) nga ana e ndërmarrjes Medtronic. Agjencia bën të ditur se shkak për këtë vendim është mundësia që të ketë...
transparent

qer202018

Rivaroxaban-i hap perspektiva të reja kurimi në patologjitë kardiovaskulare

Gjatë kongresit të Shoqatës Kombëtare të mjekëve Kardiologë është paraqitur një panoramë e re terapeutike për koronaropatitë, ateriopatitë periferike dhe për pacientët me patologji kardiovaskulare dhe sëmundje...
transparenttransparent
Download Center

separa
Principi e Pratica Clinica
Lista e barnave të rimbursueshme 2015
shkoni në download >>
separa
Principi e Pratica Clinica
VENDIME TË KËSHILLIT TË MINISTRAVE
shkoni në download >>
separa

OTC