IPP

shk262016

Inhibitorët e pompës protonike dhe risku i shtuar për demencë

Përdorimi i inhibitorëve të pompës protonike (IPP), që zakonisht administrohet në terapinë e refluksit gastroezofageal dhe të ulçerës peptike, lidhet me një shtim të riskut për demencë sipas të dhënave të një studimi të publikuar së fundi në “Jama Neurology”.
transparent

tet162020

Barnat kundër aciditetit të stomakut janë të lidhura me rrezikun e diabetit

Sipas një studimi të botuar në “Gut”, përdorimi i rregullt i inhibitorëve të pompës protonike (IPP), ndër 10 barnat më të përdorura në botë, shoqërohet me rrezik më të lartë për zhvillimin e diabetit të tipit 2. Jo vetëm kaq...
Download Center

separa
Principi e Pratica Clinica
Lista e barnave të rimbursueshme 2015
shkoni në download >>
separa
Principi e Pratica Clinica
VENDIME TË KËSHILLIT TË MINISTRAVE
shkoni në download >>
separa

OTC