infarkt

sht292015

Dita Botërore e Zemrës. Shqipëria, vendi me vdekshmërinë më të lartë në rajon nga SKV-të. Objektivi: Reduktimi i tyre me 25% deri në 2025-ën

Sëmundjet kardiovaskulare përfaqësojnë shkakun e parë të vdekjeve në vendet perëndimore dhe mendohet që deri në 2030-ën të shtohen nga 17.3 milionë në 23 milionë në të gjithë botën. Njohja e paktë e faktorëve të riskut dhe impakti i lartë socio-ekonomik i këtij fenomeni ka nxitur Organizatën Botëror
transparent

tet212015

Pabarazia e trajtimit farmakologjik sipas gjinisë në infarktin miokardiak akut

Jo vetëm që pjesa më e madhe e të mbijetuarve ndaj një infarkti miokardiak akut i ndërpret kurat apo nuk i ndjek mjaftueshëm, por gratë nën moshën 55 vjeç kanë më pak mundësi se bashkëmoshatarët meshkuj që të ndjekin një trajtim optimal brenda vitit të parë pas largimit nga spitali.
transparent

dhj232015

Infertiliteti mashkullor shoqërohet me probleme të tjera shëndetësore

Problemet riprodhuese te njeriu lidhen me një gamë të gjerë kushtesh dhe sëmundjesh kronike si diabeti, çrregullimet kardiovaskulare, abuzimi me alkoolin dhe drogat. E tregon një studim retrospektiv i publikuar në revistën “Fertility and Sterility” nga Michael Eisenberg, drejtor i repartit të mjekës
transparent

shk222016

Infarkti i miokardit: Ciclosporina inefikase në trajtimin akut

Studim Cycle i publikuar së fundi në "Journal of American College of Cardiology" tregon mungesën absolute të efikasitetit të një trajtimi me ciclosporin (CsA) në reduktimin e të ashtuquajturit dëmtim i reperfuzionit, i konsideruar gjithnjë si një nga kufizimet e strategjive të rivaskularizimit në in
transparent

sht302016

Doza të larta të omega-3 reduktojnë rimodelimin kardiak dhe fibrozën post-infarkt

Pas një infarkti akut të miokardit (Ima) trajtimi me doza të larta acidesh yndyrore omega-3 (që gjenden p.sh. te vaji i peshkut) për 6 muaj, përmirëson funksionin e zemrës. Sipas një studimi të publikuar së fundi në revistën "Circulation", këto substanca kanë treguar në fakt se reduktojnë fenomenin
transparent

tet102016

Seks pas infarktit kardiak: Ja çrregullimet më të zakonshme

Në një koortë të përbërë nga të dyja gjinitë me moshë mes 18 - 85 vjeç, më shumë se gjysma e grave dhe më pak se gjysma e burrave ka pasur çrregullime të funksionit seksual brenda një viti nga infarkti, sipas një studimi të publikuar së fundi në revistën “Jama Cardiology”. “Thuajse 20% e infarkteve
transparent

qer202018

Rivaroxaban-i hap perspektiva të reja kurimi në patologjitë kardiovaskulare

Gjatë kongresit të Shoqatës Kombëtare të mjekëve Kardiologë është paraqitur një panoramë e re terapeutike për koronaropatitë, ateriopatitë periferike dhe për pacientët me patologji kardiovaskulare dhe sëmundje...
transparent

kor162018

DOAC. Përdorimi pas infarktit të rëndë, për parandalimin e ngjarjeve trombotike

Shtimi në një terapi antitromobocitare, i një antikoagulanti me veprim të drejtpërdrejtë, që iu përket të ashtuquajturve DOAC, barna që merren normalisht për reduktimin e rrezikut trombotik në fibrilacionin atrial, mund të...
transparent

sht102018

Linagliptina shfaq efikasitetin te pacientët me diabet 2 e me rrezik të lartë vaskular dhe renal

Kanë qenë pozitive rezultatet e studimit CARMELINA, i cili ka vlerësuar efektet e linagliptinës (frenuese e DPP-4, si një shtesë e standardit të kurës) mbi rezultatet kardiovaskulare te subjektet e rritura me diabet të tipit 2 dhe me rrezik...
transparent

sht262018

Zgjerohet çështja Valsartan: EMA kërkon rishikim të katër sartaneve të tjera

Rishikimi i papastërtive të zbuluara te valsartani është shtrirë edhe në barna të tjera të klasës së sartaneve, pas zbulimit të niveleve shumë të ulëta të N-nitrosodietilamminës (NDEA) në një tjetër substancë aktive, te losartani...
transparenttransparent
Download Center

separa
Principi e Pratica Clinica
Lista e barnave të rimbursueshme 2015
shkoni në download >>
separa
Principi e Pratica Clinica
VENDIME TË KËSHILLIT TË MINISTRAVE
shkoni në download >>
separa

OTC