Zorre

gus242015

Nëpërmjet zorrëve është e mundur të kuptoni më mirë pjesët e tjera të trupit

Zorra është një organ i keqtrajtuar, por në të njëjtën kohë edhe i jashtëzakonshëm. Përbën 2/3 e sistemit imunitar, nxjerr energji nga gjithçka që hamë dhe prodhon më shumë se 20 hormone.
transparent

gus242015

Nëpërmjet zorrëve mund të kuptoni më mirë pjesët e tjera të trupit tuaj

Zorra është një organ i keqtrajtuar, por në të njëjtën kohë edhe i jashtëzakonshëm. Përbën 2/3 e sistemit imunitar, nxjerr energji nga gjithçka që hamë dhe prodhon më shumë se 20 hormone.
transparent

maj162016

Abuzimi me loperamidin për shkak të opiateve, alarm në SHBA

Rasti klinik i një 24-vjeçari amerikan me histori varësie ndaj opiateve, i sjellë në urgjencë për një arrest respirator mund të ngjajë me një nga të shumtët, por në fakt është publikuar në “Annals of Emergency Medicine” për një veçori të pazakontë: pranë pacientit janë gjetur gjysmë duzine kuti lope
transparent

tet272016

Karboni aktiv bimor që iu shtohet ushqimeve, efektet e tij në zorrë dhe siguria

Karboni bimor është një aditiv ushqimor me funksion ngjyrosës i sigurt për shëndetin e konsumatorëve dhe me disa përjashtime mund t'iu shtohet ushqimeve, ndonëse nuk i njihen efektet në zorrë që zakonisht i atribuohen integratorëve.
transparent

nën92016

Ka një raport të ngushtë mes zorrës së trashë dhe psikikës

Që sindroma e zorrës së irrituar mund të peshojë shumë në jetën e përditshme, për shkak të diarresë, konstipacionit apo të dyjave bashkë - shpesh të shoqëruara me dhimbje të vazhdueshme barku, dihet prej kohësh. Por më pak e njohur është lidhja e fortë mes kësaj gjendjeje dhe pranisë së depresionit
transparent

gus112017

Mikrobioma dhe sëmundjet neurodegjenerative: në cilën pikë jemi?

Jemi vetëm në fillim të një historie të madhe, thonë ekspertët. Disa patologji neurodegjenerative duket se janë të lidhura veçanërisht me gjendjen e shëndetit të zorrëve tona: ndërsa truri punon çdo ditë për të riparuar pjesët e tij të...
transparent

sht202018

Sindroma hemolitike-uremike. Mos u jepni fëmijëve ushqime të rrezikshme, pak ose aspak të gatuara

Rikthehet sërish në diskutim çështja e sindromës hemolitike-uremike, pas 4 rasteve të regjistruara në Pulia deri në qershor të këtij viti dhe pas ngjarjes së vitit të kaluar, kur një shpërthim shkaktoi vdekjen e një vajze 16...
transparent

qer142022

Sindroma e zorrës së irrituar. Bifidobacterium longum përmirëson simptomat

Një studim i ri, i publikuar në World Journal of Gastroenterology, ka treguar se trajtimi me Bifidobacterium longum 35624 për tridhjetë ditë, redukton ashpërsinë e...
Download Center

separa
Principi e Pratica Clinica
Lista e barnave të rimbursueshme 2015
shkoni në download >>
separa
Principi e Pratica Clinica
VENDIME TË KËSHILLIT TË MINISTRAVE
shkoni në download >>
separa

OTC