Degjenerim makular

pri242015

Degjenerimi makular te të moshuarit, rreziku rritet me mbidozat e kalciumit

Personat që marrin më shumë se 800 miligram kalcium në ditë kanë dyfish mundësi për të zhvilluar degjenerim makular në krahasim me ata që nuk shtojnë kalcium në dietën e tyre. Këtë tezë e mbështet një studim i publikuar në revistën “Jama Oftalmology”.
transparent

sht162015

Një pjatë me ngjyra për sy të shëndetshëm

Katarakti, degjenerimi makular, syri i thatë, retinopatia diabetike etj, janë disa nga çrregullimet e shikimit që mund të parandalohen pjesërisht nëpërmjet ushqimit. Oftamologu amerikan, James McDonnell, bashkë me kolegët e tij liston substancat e pranishme në ushqime të cilat favorizojnë shikimin.
transparent

tet102018

Terapia për edemën makulare uveitike është më efikase nëse aplikohet në sy

Injeksionet e kortikosteroideve drejtpërdrejt në sy, kanë shfaqur rezultate më të mira se ato që kryhen në zonat ngjitur me sytë, për trajtimin e edemës uveitike makulare, një nga shkaqet kryesore të verbërisë në...
transparent

tet222019

FDA-ja aprovon brolucizumabin, për degjenerimin makular senil eksudativ

“Beovu, i kënaq objektivat tanë në praktikën klinike për trajtimin e AMD-së së lagësht: përmirësim i shikimit dhe tharje e fluidit retinik”, thotë Pravin Dugel, koordinator i studimit HAWK, studimi klinik që, së bashku me studimin...
transparent

shk242020

Degjenerimi makular senil. BE-ja i hap rrugë solucionit të injektueshëm

Komisioni Evropian ka aprovuar solucionin e injektueshëm brolucizumab për trajtimin e degjenerimit makular senil eksudativ. Këtë e bën të ditur një njoftim i Novartisit, që nënvizon se medikamenti është i pari anti-Vegf i aprovuar...
transparent

qer222022

Degjenerimi makular. Suplementet antioksidante ngadalësojnë përparimin

Marrja e antioksidantëve luteinë dhe zeaksantinë mund të zvogëlojë me 26% rrezikun e përparimit të degjenerimit makular të lidhur me moshën (AMD). Ky është rezultati...
Download Center

separa
Principi e Pratica Clinica
Lista e barnave të rimbursueshme 2015
shkoni në download >>
separa
Principi e Pratica Clinica
VENDIME TË KËSHILLIT TË MINISTRAVE
shkoni në download >>
separa

OTC