Fruthi

mar42015

Fruthi, epidemia në Evropë dhe apeli i OBSH-së për vaksinim

Zyra Rajonale për Evropën e Organizatës Botërore të Shëndetësisë i ka ftuar politikbërësit dhe profesionistët e shëndetit të intensifikojnë vaksinimin kundër fruthit në grupmosha të ndryshme që janë në rrezik.
transparent

maj302015

Vaksina kundër fruthit mbron edhe nga disa sëmundje të rënda

Duke ndikuar në mënyrë kalimtare mbi sistemin imunitar, virusi i fruthit i bën fëmijët shumë të ndjeshëm ndaj sëmundjeve të tjera për një periudhë një ose dy muaj pasi e kanë kaluar atë
transparent

mar212016

Fruthi, në SHBA një numër i madh pacientësh nuk vaksinohen qëllimisht

Në Shtetet e Bashkuara një përqindje e madhe e të prekurve nga fruthi janë personat e pavaksinuar apo të imunizuar në mënyrë të pamjaftueshme. Saad Omar nga “Emory University” në Atlanta, bashkë me kolegët ka analizuar lidhjen mes vaksinimit të aplikuar me vonesë ose të refuzuar dhe epidemiologjis
transparent

jan192018

Fruthi në Shqipëri. Kërkesë e shtuar e prindërve që duan të bëjnë vaksinën MMR

Ka shkuar në 20 numri i të prekurve nga fruthi në vendin tonë. Vetëm në Shërbimin e Pediatrisë po trajtohen 18 fëmijë të cilët më parë nuk e kishin bërë vaksinën MMR, që aplikohet në moshën 1-vjeçare, ndonëse disa prej tyre nuk e kanë mbushur ende këtë moshë...
transparent

shk202018

ISHP-ja vendos për vaksinimin e bebeve. Petrit Vasili: Nuk kemi gjendje të vaksinës

Përhapja e shpejtë e virusit të fruthit ka shqetësuar të gjitha autoritetet vendase. Këtë të martë, ekspertë të Institutit të Shëndetit Publik kanë raportuar para deputetëve në Komisionin e Shëndetësisë jo vetëm për situatën, por edhe për...
transparent

sht242018

FDA-ja aprovon imunoglobulinën, për përdorim pas ekspozimit ndaj hepatitit A dhe fruthit

FDA-ja ka aprovuar një formulim të ri të imunoglobulinës humane GamaSTAN, të hedhur në treg nga Grifols, për profilaksinë pas ekspozimit ndaj virusit të hepatitit A (HAV) dhe për parandalimin ose modifikimin e kursit të fruthit tek...
transparent

jan222019

Fruthi. Humb jetën foshnja 4-muajshe e infektuar në urgjencën e pediatrisë

Në një kohë kur vendi është në situatë fruthi, ky është rasti i parë që humb jetën këtë vit. Por, akoma më shqetësues është fakti se foshnja e vogël edhe shumë raste të tjera që po paraqiten në shërbimin e pediatrisë të prekur nga fruthi...
transparent

qer212019

Fruthi. SHBA-ja shqetësohet për importin e rasteve nga Evropa

Qendrat për Kontrollin dhe Parandalimin e Sëmundjeve (CDC) në Shtetet e Bashkuara të Amerikës kanë paralajmëruar udhëtarët për rrezikun e shfaqjes së fruthit në shumë vende evropiane, përfshirë Anglinë, Francën, Italinë...
transparent

nën272020

Covid-19. Të dhënat e reja mbështesin një efekt mbrojtës të vaksinës MMR

Sipas një studimi të publikuar në mBio, titri Igg i shytave, i pranishëm te njerëzit e imunizuar për sëmundjen me vaksinën trivalente të fruthit, shytave dhe rubeolës (MMR) të prodhuar nga Merck (MMR II) është i lidhur në...
Download Center

separa
Principi e Pratica Clinica
Lista e barnave të rimbursueshme 2015
shkoni në download >>
separa
Principi e Pratica Clinica
VENDIME TË KËSHILLIT TË MINISTRAVE
shkoni në download >>
separa

OTC