Migrena

shk232015

Udhëzues për migrenën, promovohen triptanet e linjës së parë

Pas 15 vjetësh pritjeje, shoqata amerikane e migrenës (AHS) ka dhënë një vlerësim të ri për terapitë që trajtojnë migrenën, vlerësim i cili do të përbëjë bazën e udhëzuesve të ardhshëm. “Të gjitha trajtimet e nivelit A kanë dëshmuar efikasitet në studime klinike rigoroze të zhvilluara deri më sot.
transparent

maj212015

FDA autorizon kombinimin anti-migrenë edhe te adoleshentët

Administrata amerikane e Barnave dhe Ushqimit (FDA) ka aprovuar kërkesën për shtrirjen e indikimeve të kombinimit sumatriptan/naproxen kundër migrenës (Treximet nga Pernix Therapeutics). Mes indikimeve terapeutike tani parashikohet edhe trajtimi i atakeve akute të m
transparent

kor132016

Rënia e shpejtë e estrogjenit, faktor risku për migrenën

Sipas një studimi të publikuar në "Neurology" gratë e prekura nga migrena kanë një rënie më të shpejtë të estrogjeneve urinare në fazën luteale të vonë. Nga studimi del gjithashtu se shpejtësia me të cilën estrogjenet bien para ciklit menstrual mund të jetë indikator i brishtësisë neuroendokrine.
transparent

qer152017

Evidencat e studimeve të fundit: Erenumab efikas kundër migrenës

Gjatë takimit vjetor të American Headache Society të zhvilluar në Boston, u njoftua se Novartis do të paraqesë 18 abstrakte shkencore, mes të cilave një analizë e re, që dëshmojnë efikasitetin e erenumab (AMG 334) te pacientët të cilët vuajnë për më shumë se 15 ditë në muaj nga migrena, dhe përdorin
transparent

gus172017

Migrena kronike, krizat mund të kontrollohen me toksinën botulinike

Në shumë persona migrena manifestohet në mënyrë kronike me një incidencë dyfish më të lartë te femrat se te meshkujt. Shpesh simptomat keqinterpretohen dhe neglizhohen dhe rastet nuk diagnostikohen nga mjekët, ndërsa pacientët më pas i drejtohen vetë-mjekimit. Një skenar jo i rrallë është ai i abuzi
transparent

nën282017

Triptanet, përdorim i sigurt te femrat shtatzëna me migrenë

Në trajtimin e migrenës gjatë shtatzënisë përdorimi i triptaneve është i sigurt, sipas një studimi të publikuar kohët e fundit në “Cephalalgia”, pasi nuk janë teratogjenikë të rëndësishëm. “Sidomos në rast nevoje urgjente gjatë shtatzënisë, – shprehen autorët e koordinuar nga Christof Schaefer nga d
transparent

dhj222017

Antitrupi monoklonal efikas dhe i sigurt, që parandalon migrenën episodike

Rezulatet e studimit Strive, publikuar së fundi në “New England Journal of Medicine” tregojnë se marrja mujore nën lëkurë e antitrupit monoklonal anti-Cgrp erenumab, redukton episodet e migrenës te pacientët që vuajnë nga forma episodike, ose me...
transparent

jan102018

Antitrupi monoklonal, shpresa të reja për parandalimin e migrenës

Antitrupi monoklonal galcanezumab është provuar tashmë që është efikas, i sigurt dhe i tolerueshëm në trajtimin parandalues të migrenës, falë një studimi të fazës 2b, me përzgjedhje rastësore e me kohëzgjatje tre muaj...
transparent

maj282018

Migrena. FDA-ja aprovon barin e parë parandalues.

FDA-ja ka aprovuar përdorimin e erenumabit për pacientët me migrenë. Bari, një antitrup monoklonal është i disponueshëm në një formulim vetëinjektues që merret një herë në muaj dhe që është një antagonist i...
transparent

qer62018

CHMP-ja rekomandon 9 barna: biosimilarë, jetimë dhe terapinë për parandalimin e migrenës

Nëntë barna ka rekomanduar Komiteti i Barnave për Përdorim Njerëzor në EMA që t’u jepet autorizimi për hedhjen në treg, mes të cilëve dy janë barna jetimë dhe njëri është terapia e parë me antitrupa monoklonalë...
transparenttransparent
Download Center

separa
Principi e Pratica Clinica
Lista e barnave të rimbursueshme 2015
shkoni në download >>
separa
Principi e Pratica Clinica
VENDIME TË KËSHILLIT TË MINISTRAVE
shkoni në download >>
separa

OTC