Peshë

dhj262014

Uji dhe pesha trupore, rishikohen raportet

Konsumimi i një sasie më të madhe uji nuk ju ndihmon të bini në peshë, shprehet Beth Kitchin, profesor i dietologjisë në Universitetin Alabama në Birmingam. Thuajse gjithnjë atyre që vihen në dietë iu këshillohet të pinë shumë ujë...
transparent

pri172015

Antibiotikët në muajt e parë të jetës dhe impakti në peshë e gjatësi

Ekspozimi ndaj antibiotikëve në 6 muajt e parë të jetës asociohet me rritjen e masës trupore dhe gjatësisë te fëmijët e shëndetshëm. I njëjti fenomen vërehet edhe kur antibiotikët merren në mënyrë të përsëritur përgjatë fëmijërisë
transparent

kor202015

Zëvendësuesit e vakteve, EFSA: Efikasë për të humbur në peshë dhe ruajtur rezultatin

Produktet e menduara si zëvendësues të vakteve në kontekstin e dietave hipokalorike janë një ndihmë e vlefshme sipas EFSA-s, Autoritetit Evropian për Sigurinë Ushqimore.
transparent

jan52017

Udhëzues përdorimi për ëmbëlsuesit

Tregu i zëvendësuesve të sheqerit nuk njeh krizë qëkur studimet e fundit kanë treguar se ëmbëlsuesit kanë përmbajtje të ulët kalorish, sidomos për të përballuar nevojat e një popullate gjithnjë e më të prekur nga diabeti dhe për të kontrolluar peshën.
transparent

jan92020

Detoksikimi pas festave. Si të gjesh ekuilibrin për t’u rikthyer në formë

Gjatë festave të fundvitit, për shkak të traditës dhe mjedisit festiv, edhe ata më të kujdesshmit e kanë tepruar paksa, pa folur për ata që kanë patur çekuilibrime të mirëfillta ushqimore. Muaji i parë i vitit, hapet kështu me qëllimin...
transparent

kor202020

Dopingu nga integratorët e kontaminuar dhe të bërë vetë. AME: Të rinjtë janë më të rrezikuar

Në verë, përdorimi i produkteve për shitje në internet ose të vëna në dispozicion në palestra rritet, me qëllim rënien në peshë, përmirësimin e mirëqenies dhe performancat. Në të vërtetë, ato përmbajnë substanca dopingu, steroide...
transparent

sht152020

Kontrolli i glicemisë, çelësi metabolik për të ruajtur peshën trupore

Kontrolli, korrigjimi dhe ruajtja e peshës trupore përmes kontrollit të sheqerit në gjak mund të përfaqësojë çelësin metabolik për të eliminuar yndyrën e tepërt, për të parandaluar dhe mbrojtur shëndetin e mirëqenien...
transparent

nën32022

Vitamina D në shtatzëni. Studimi kinez sqaron efektet

Marrja e suplementeve të vitaminës D gjatë shtatzënisë mund të shoqërohet me rritje të gjatësisë së humerusit (HL) në uterus, por gjithashtu me gjatësi më të madhe të të...
transparent

shk32023

Pesha trupore. Marrja ditore e kalorive është më e rëndësishme se koha ndërmjet vakteve

Shpeshtësia e konsumimit dhe madhësia e vakteve janë një përcaktues më i fortë i humbjes ose shtimit në peshë sesa koha midis vakteve, sipas një hulumtimi të botuar në...
transparent

qer302023

Obeziteti. Agjërimi me ndërprerje, po aq efektiv sa dieta hipokalorike

Agjërimi me ndërprerje është po aq efektiv sa ndjekja e një diete tradicionale hipokalorike te pacientët obezë. Në të dyja rastet, vullnetarët pjesëmarrës në studim arritën të...
transparenttransparent
Download Center

separa
Principi e Pratica Clinica
Lista e barnave të rimbursueshme 2015
shkoni në download >>
separa
Principi e Pratica Clinica
VENDIME TË KËSHILLIT TË MINISTRAVE
shkoni në download >>
separa

OTC