Konvulsione

dhj102014

Helmimi nga dekorimet e Krishtlindjeve

Bimët nuk janë të gjitha të ngrënshme, shpesh përmbajnë substanca toksike. Po ashtu edhe ato që përdoren për qëllime dekorative për Krishtlindje nuk bëjnë përjashtim. Ato janë të rrezikshme veçanërisht për fëmijët
transparent

qer112019

Epilepsia. Aprovohet i pari spraj nazal, për trajtimin e shpëtimit në krizat e përqendruara

Spraji nazal midazolam është miratuar për trajtimin akut të episodeve të përhershme dhe stereotipe të aktivitetit të shpeshtë konvulsiv (kriza të përqendruara dhe akute, përsëritëse), të ndryshme nga modelet e zakonshme të...
transparent

tet202022

Depresioni, ankthi dhe stresi. Përfitimet që vijnë nga shafrani

Depresioni, ankthi dhe stresi janë ndër çrregullimet mendore më të zakonshme në mbarë botën. Sipas Organizatës Botërore të Shëndetësisë (OBSH), numri i njerëzve me depresion është në rritje, veçanërisht në vendet me të...
transparent

jan202023

Dieta ketogjenike redukton konvulsionet te epileptikët rezistentë ndaj barnave

Kombinimi i barnave antiepileptike me një dietë me pak karbohidrate mund të përgjysmojë konvulsionet te pacientët me epilepsi rezistentë ndaj barnave. Në këtë përfundim...
transparent

maj172023

Epilepsia. Mbështetja e farmacistit përmirëson aderimin dhe ul hospitalizimet

Prevalenca e epilepsisë rritet me moshën, me normë konstante pas moshës 50 vjeçare dhe arrin kulmin te njerëzit mbi 75 vjeç. Konvulsionet shoqërohen me çrregullime...
Download Center

separa
Principi e Pratica Clinica
Lista e barnave të rimbursueshme 2015
shkoni në download >>
separa
Principi e Pratica Clinica
VENDIME TË KËSHILLIT TË MINISTRAVE
shkoni në download >>
separa

OTC