Regjim ushqimor

dhj32014

Dieta 5:2 redukton riskun e zhvillimit të kancerit në gji

Michelle Harvie, dietologe britanike, njëkohësisht drejtuese e shoqatës ‘’Genesis breast cancer prevention’’, u nis nga studimet e saj për të zhvilluar një regjim ushqimor të ndërtuar në dy ditë të njëpasnjëshme me ushqim hipokalorik dhe 5 ditë të tjera me një dietë e shëndetshme mesdhetare
transparent

kor212017

Agjërimi në ditë të alternuara nuk është më efikas se kufizimi kalorik i përditshëm

Sipas një studimi të publikuar në Jama Internal Medicine një regjim agjërimi në ditë të alternuara nuk ka pasur efekt në pjesëmarrje më të madhe në regjim, humbjen më të madhe në peshë, ruajtjen e peshës apo përmirësimin e indikatorëve të riskut për sëmundjet kardiovaskulare, në krahasim me një diet
transparent

tet112017

Hikrra dhe vetitë e saj funksionale

E kultivuar që nga shekulli XV në Europë, është braktisur më pas gradualisht. Sot interesi ndaj kësaj kulture po rritet sërish falë studimeve mbi efektet e disa prej substancave bioaktive të saj dhe vlerat ushqyese në kontekstin e dietave të veçanta.
transparent

tet232017

Mos-ngrënia e mëngjesit lidhet me një incidencë më të madhe për pllaka aterosklerotike

Një studim i publikuar në “Journal of the American College of Cardiology” ka treguar një lidhje midis mos-ngrënies së mëngjesit dhe mbledhjes së pllakave aterosklerotike. Një grup punonjësish të njësisë Santander Bank në Madrid, me moshë midis 40 dhe 54 vjeç, ka plotësuar një pyetësor mbi ushqime
transparent

kor182018

Rënia konjitive mund të frenohet me trajtim ushqimor

Një trajtim ushqimor specifik, i ndjekur për të paktën 2 vjet, që nis menjëherë pas konfirmimit diagnostikues të rënies konjitive të lehtë, mund të ndihmojë në mënyrë konkrete në ruajtjen e indeve të trurit, duke stabilizuar...
Download Center

separa
Principi e Pratica Clinica
Lista e barnave të rimbursueshme 2015
shkoni në download >>
separa
Principi e Pratica Clinica
VENDIME TË KËSHILLIT TË MINISTRAVE
shkoni në download >>
separa

OTC