DEPRESION

nën202014

Depresioni, një avatar që të mëson si të duash veten

Avatari është një imazh i zgjedhur për të përfaqësuar përdoruesin e tij në një komunitet virtual, si p.sh. në ‘vende’ diskutimi ose lojëra online. Për ta konkretizuar idenë mjafton të sillni ndërmend filmin ‘’Matrix’’ ose ‘’Avatar’’
transparent

dhj22014

Gratë me pushtet më të rrezikuara nga depresioni

Femrat që kanë poste me autoritet, të tilla si përgjegjëse për punësimin, pushimin nga puna dhe vendosjen e pagave – janë më të rrezikuara nga depresioni në krahasim me të tjerat që nuk e kanë këtë fuqi
transparent

tet32015

Paroxetina dikur e promovuar për efikasitetin e saj te adoleshentët depresivë, sot inefikase dhe e rrezikshme

Një studim i vitit 2001 mbi antidepresivin paroxetinë e konsideronte efikas dhe të sigurt te fëmijët dhe adoleshentët me depresion të rëndë, por sipas një analize të publikuar në “British Medical Journal” bari është në fakt inefikas dhe shumë pak i tolerueshëm.
transparent

shk152016

Ankthin dhe depresionin e vuajnë më shumë gratë në ambientin e punës

Disa studime kanë treguar se ankthi dhe depresioni kanë rrënjë biologjike, por një studim amerikan nënvizon se arsyet sociale kanë një rol të rëndësishëm në këtë aspekt. “Diskriminimi mes burrave dhe grave sa i takon mundësive për të bërë karrierë dhe të ardhurave, mund të përkthehet në di
transparent

qer62016

Barnat në neuropsikiatri, sa pak dihet për mekanizmat e veprimit

Terapia farmakologjike e sëmundjeve psikiatrike dhe neurologjike mund të jetë në “rrezik”. Alarmin e ka lançuar Sam J. Enna, president i Federatës Botërore të Farmakologjisë. Në pjesën më të madhe të barnave në dispozicion (shitja e të cilave është në rritje të vazhdueshme për shkak të
transparent

sht122016

Shoqërimi i antipsikotikëve me antidepresivë është i sigurt dhe efikas në skizofreninë e lidhur me depresionin

Pacientët me skizofreni zhvillojnë shpesh simptoma depresive dhe rreth 1/3 e tyre trajtohen me antidepresivë. Bartosz Helfer nga "Klinikum der Ludwig Maximilians Universität" në Mynih (Gjermani) është autori kryesor i një metanalize të publikuar në "American Journal of Psychiatry" ku janë ekzaminuar
transparent

pri182017

D-cicloserina efikase në terapinë kundër çrregullimeve të ankthit

Te pacientët e prekur nga çrregullimi obsesivo-kompulsiv ose nga stresi post-traumatik, marrja e D- cicloserinës lidhet me një rritje të vogël por domethënëse të efikasitetit të terapisë konjitivo- komportamentale, e pandikuar nga përdorimi i njëkohshëm i anti-depresivëve. E pohon David Mataix-Cols
transparent

pri242018

Esketamina intranazale. Efekt më i shpejtë kundër depresionit dhe mendimeve vetëvrasëse

Ketamina, në formën e esketaminës, mund të jetë e nevojshme për trajtimin e shpejtë të depresionit madhor dhe të mendimeve vetëvrasëse. Autorët e studimit kanë përzgjedhur në mënyrë rastësore 68 pjesëmarrës për...
transparent

gus132018

Vitamina D përmirëson simptomat e depresionit

“Subjektet depresive, që kanë njëkohësisht një deficit të vitaminës D, duket se i përgjigjen më mirë integrimit të vitaminës D, që për më tepër, mund të përmirësojë simptomat depresive edhe tek ata që kanë nivele...
transparent

sht132018

Sindroma koronare akute te pacientët në depresion. Escitaloprami përmirëson rezultatet kardiake

Studimi përfshinte 300 pjesëmarrës, me moshë mesatare 60 vjeç, nga të cilët, 39.3% ishin gra, me sindromën koronare akute dhe depresion. Rezultati mesatar i ashpërsisë së depresionit, i barabartë me 15.9 në shkallën HAM-D, ishte...
transparenttransparent
Download Center

separa
Principi e Pratica Clinica
Lista e barnave të rimbursueshme 2015
shkoni në download >>
separa
Principi e Pratica Clinica
VENDIME TË KËSHILLIT TË MINISTRAVE
shkoni në download >>
separa

OTC