ADN

jan92015

Pasojat negative të mbidozave të acidit folik në shtatzëni

Rezultatet e një studimi spanjoll të publikuar në revistën “JAMA Pediatrics”, kanë treguar se marrja e dozave të larta të acidit folik gjatë shtatzënisë mund të ketë pasoja negative në...
transparent

jan102015

Ja si ndikon dieta mesdhetare në ADN-në tonë

Sipas një studimi të botuar së fundi në ‘’British Medical Journal’’ dieta mesdhetare asociohet me telomere më të gjata, gjë që përkthehet në më shumë mundësi për jetëgjatësi.
transparent

jan52017

Kanceri në gji: stili i jetës është më i fortë se gjenetika

Peshë në normë, jo duhanpirje, shumë pak alkool dhe jo terapi hormonale në menopauzë. Duke ndjekur këto katër rregulla të thjeshta gjatë gjithë jetës gratë me risk të lartë për kancer në gji, nga këndvështrimi gjenetik mund të ulin mundësitë për t’u sëmurur. Dhe kush është në risk më të lartë nxjer
transparent

gus12018

Mbrojtja nga dielli. Nëse kremrat nuk janë efikase, nuk i keni përdorur në mënyrën e duhur

Efikasiteti i mbrojtjes nga dielli nëpërmjet produkteve tregtare, varet nga mënyra se si i përdorni ato në jetën e përditshme. “Ata, te të cilët mbrojtja nga rrezatimi ultraviolet nuk është maksimale, i aplikojnë produktet...
transparent

tet42019

Olaparibi. Zgjerohet indikacioni për trajtim të karcinomës ovarike BRCA pozitive

Antikancerogjeni i quajtur olaparib ka treguar se vonon rikthimin dhe ul vdekshmërinë te gratë me kancer ovarik BRCA pozitiv. Më parë, olaparibi ishte në dispozicion vetëm për pacientet që i nënshtroheshin operacionit ose...
transparent

kor92020

Ndahet nga jeta “mjeshtri” i analizave të ADN-së. Drejtoi Qendrën e Diagnostikës Molekulare dhe Kërkimeve Gjenetike

Sot, Akademia e Shkencave të Shqipërisë ka njoftuar ndarjen nga jeta në mënyrë të papritur të profesor Grigor Zoraqit, bashkëpunëtor dhe anëtar i “Njësisë së Bioteknologjisë...
transparent

tet212020

Tamponi ultra i shpejtë. Oksfordi zhvillon testin diagnostikues. Synohet të përdoret në zyra, diskoteka, aeroporte

Studiuesit e Universitetit të Oksfordit kanë zhvilluar një test jashtëzakonisht të shpejtë diagnostikues që në më pak se pesë minuta është në gjendje të identifikojë...
transparent

jan222021

ICMRA për profesionistët e shëndetësisë. Siguria dhe efikasiteti i vaksinave COVID-19. Pjesa e parë

Koalicioni Ndërkombëtar i Autoriteteve Rregullatore të Barnave ka publikuar së fundi një deklaratë që synon të informojë dhe të ndihmojë profesionistët...
transparent

shk42021

Leucemia mieloide akute. Një bar i ri u zgjat jetën e pacientëve në remision

Antitumorali azacitidinë, i administruar si terapi mbajtëse te pacientët me leucemi mieloide akute (AML) në remision pas kimioterapisë, ka zgjatur remisionin e sëmundjes dhe ka përmirësuar mbijetesën e përgjithshme. Këto...
transparent

shk252021

Terapia farmakologjike ad hoc, falë testeve gjenetike

Ne e dimë se mbi 95% e popullsisë mbart një shënjues gjenetik që parashikon një përgjigje atipike ndaj të paktën një medikamenti dhe donim të shihnim se si testet farmakogjenetike, të kryera para përshkrimit të...
transparenttransparent
Download Center

separa
Principi e Pratica Clinica
Lista e barnave të rimbursueshme 2015
shkoni në download >>
separa
Principi e Pratica Clinica
VENDIME TË KËSHILLIT TË MINISTRAVE
shkoni në download >>
separa

OTC