Kanceri i Gjirit

nën122014

Rrush, mollë, brokoli, shafran, kundër kancerit të gjirit

Vendosni mollë, rrush, brokoli, kurkuma (e njohur ndryshe si shafran i Indisë) dhe nëse ju gjendet tofu në një frulator për të përgatitur kështu një kokteil shumë të mirë kundër qelizave kanceroze
transparent

dhj32014

Dieta 5:2 redukton riskun e zhvillimit të kancerit në gji

Michelle Harvie, dietologe britanike, njëkohësisht drejtuese e shoqatës ‘’Genesis breast cancer prevention’’, u nis nga studimet e saj për të zhvilluar një regjim ushqimor të ndërtuar në dy ditë të njëpasnjëshme me ushqim hipokalorik dhe 5 ditë të tjera me një dietë e shëndetshme mesdhetare
transparent

jan262015

Infertiliteti dhe përdorimi i hormoneve në raport me shfaqjen e tumoreve

Janë të pakta provat që tregojnë se përdorimi i hormoneve për stimulimin ovarian në trajtimin e infertilitetit shton riskun afatgjatë për kancer gjiri apo kancer gjinekologjik ( Ca. uterusi, ovarial apo vaginal).
transparent

kor62015

Një zgjidhje për kardiotoksicitetin nga antraciklina

Kardiotoksiciteti duket se është një fenomen i vazhdueshëm, që fillon me një disfunksion kardiak asimptomatik dhe evoluon, nëse nuk kurohet, drejt infarktit kardiak. Sipas një studimi të publikuar në revistën “Circulation” kardiotoksiciteti nga antraciklina, kemioterapi e përdorur kryesisht në tumor
transparent

tet82015

Roli i receptorëve hormonalë në parashikimin e tumoreve në gji

Një studim i kërkuesve të Institutit shkencor Romagnolo për Studimin e Tumoreve, tregon se në karcinomën duktale (kur qelizat kanceroze gjenden brenda kanalit të qumështi në gji) një faktor i rëndësishëm i progresionit apo rikthimit të sëmundjes është numri i lartë i receptorëve
transparent

qer282016

Mamografia: Indikacione, screening, rezultate

Mamografia mund të kryhet me udhëzimin e mjekut për të thelluar diagnozën kur zbulohet një nyje në trajtë gunge gjatë prekjes së gjirit, apo kur ka faktorë specifikë risku si trashëgimia e kancerit të gjirit apo e vezores, ose simptoma të një pranie të mundshme të kancerit për shembull ndryshimet në
transparent

nën162016

NICE aprovon eribulinën për kancerin e gjirit lokalisht të avancuar ose metastatik

National Institute for Health and Care Excellence (NICE) në Britani i ka dhënë dritën jeshile Shërbimit shëndetësor britanik (NHS) për përshkrimin e barit eribulinë në kancerin e gjirit, pas të dhënave të reja që tregojnë përfitime substanciale të kurës. “Eribulina e tregtuar me emrin e Halaven, ësh
transparent

shk132017

Kanceri në gji te gratë në moshë të avancuar

Sipas një studim të publikuar në revistën “Cancer” dhe të zhvilluar në gra të moshuara me kancer në gji nga stadi i parë në të tretin, del se në vitin e parë të kurës 1 në 5 paciente pëson një rënie funksionale të gjendjes shëndetësore. “Kërkime të mëhershme kanë treguar se rënia funksionale mund të
transparent

mar142017

Terapitë anti-kancer, në Francë ndalohet përdorimi i docetaxel

Agjencia rregullatore franceze (ANSM) dhe Instituti kombëtar i kancerit (INCA) kanë vendosur si masë paraprake dhe të përkohshme ndalimin e përshkrimit të barit anti-kancer docetaxel për kancerin e gjirit të lokalizuar dhe të operueshëm. Vendimi lidhet, siç raportojnë dy entet...
transparent

tet202017

Aspirina, përdorim i rregullt për të paktën 6 vjet ul riskun e vdekjes nga kanceri

Një përdorim konstant dhe i rregullt i aspirinës për një periudhë afatgjatë lidhet me një reduktim të riskut për vdekje nga çdo shkak, duke përfshirë kancerin. Ky është përfundimi i një studimi vëzhgimor i prezantuar në samitin vjetor 2017 të Shoqatës Amerikane për Kërkimet kundër Kancerit (AACR). N
transparenttransparent
Download Center

separa
Principi e Pratica Clinica
Lista e barnave të rimbursueshme 2015
shkoni në download >>
separa
Principi e Pratica Clinica
VENDIME TË KËSHILLIT TË MINISTRAVE
shkoni në download >>
separa

OTC