Alopecia areata

nën32014

Alopecia: Përshkrimi, shkaqet dhe trajtimi

Me një vizitë dermatologjike është e mundur të dallohen format infektive nga ato kronike të apolecisë. Është e këshillueshme që të vazhdohet me një dermoskopi të skalpit të kokës...
transparent

maj72018

Latanoprosti. Trajtim për glaukomën apo për alopecinë? Një shembull i përgatitjes galenike

80% e popullsisë kaukaziane përballet me nivele të ndryshme alopecie androgjene para të shtatëdhjetave. Për zhvillimin e këtij kushti është e nevojshme prania e niveleve të larta të testosteronit, të shoqëruara nga një...
transparent

dhj232020

Alopecia. Njohja e shkakut të rënies së flokëve dhe këshilla e farmacistit mbi trajtimin

Rënia e flokëve është një problem shumë i zakonshëm, që prek 50% të grave e 80% të burrave dhe mund të jetë manifestim i një sërë sëmundjesh. Për pacientin, alopecia është burim shqetësimi dhe ankthi të rëndë. Alopecitë...
transparent

mar102021

Xhinsengu, si përforcues kundër rënies së flokëve

Xhinsengu është një bimë me origjinë kineze (Panax giseng), emri i së cilës do të përkthehej “bima e njeriut”. Karakteristikat e xhinsengut janë veçanërisht të dobishme për fenomenin sezonal të rënies së flokëve: disa studime...
transparent

shk282022

Tofacitinibi oral favorizon rritjen e flokëve te fëmijët me alopeci

Tofacitinibi oral, një frenues i janus kinazës (JAK; një grup enzimash të përfshira në procese të ndryshme inflamatore), nxiti ri-rritjen e flokëve në tre të katërtat te pacientët pediatrikë me alopeci areata...
transparent

qer72022

Alopecia areata. Rekomandohet në Evropë një medikament i ri për trajtim

Komiteti i Barnave për Përdorim Njerëzor (CHMP) i Agjencisë Evropiane të Barnave (EMA) ka rekomanduar miratimin e baricitinibin, një frenues selektiv i Janus kinazës (JAK), për trajtimin e të të rriturve me alopecia areata...
transparent

kor122022

Alopecia areata e rëndë. EMA autorizon trajtimin e parë për të rriturit

Agjencia Evropiane e Mjekësisë (EMA) ka autorizuar përdorimin e baricitinibit për trajtimin e alopecisë areata të rëndë (AA) te të rriturit. Ky është njoftimi i Eli Lilly...
transparent

sht252023

Alopecia. Shumica e pacientëve e ndërpresin trajtimin një vit pas diagnostikimit

"Alopecia areata është një humbje lokale e flokëve, që zakonisht manifestohet në formë njollash të rrumbullakosura në lëkurën e kokës, dhe përfshin alopecinë totale dhe atë...
transparent

qer102024

Alopecia areata. Konfirmohet efikasiteti i barit biologjik

Në bazë disa studimeve italiane, konfirmohet efikasiteti i Baricitinib te të rriturit, i cili është i pari princip aktiv i miratuar nga Agjencia Evropiane e Barnave (EMA) në...
Download Center

separa
Principi e Pratica Clinica
Lista e barnave të rimbursueshme 2015
shkoni në download >>
separa
Principi e Pratica Clinica
VENDIME TË KËSHILLIT TË MINISTRAVE
shkoni në download >>
separa

OTC