OPIOIDET

sht132014

Maja GM për të prodhuar morfinë në shkallë të gjerë

Gjenet e lulëkuqes opium janë transferuar në maja dhe kështu të ndryshuara janë kthyher në një fabrikë morfine.
transparent

tet92014

SHBA: farmacitë mbledhin barna opioide të papërdorura

Në Shtetet e Bashkuara, pacientët mund të kthejnë në farmaci opioidet e përshkruara për trajtimin e dhimbjeve dhe të papërdorura: njofton Drug Enforcement Administration (DEA), Agjensia Federale e Antidrogës në SHBA.
transparent

pri202015

Barnat opiate, udhëzuesit e FDA-së për formulimet kundër abuzimit

Një udhëzues i ri i Administratës Amerikane të Barnave, mbi zhvillimin dhe vlerësimin e barnave opiate parandaluese të abuzimit, sanksionon: gjetjen e balancës mes të drejtës së pacientëve që vuajnë nga dhimbjet për të pasur akses në këto barna dhe reduktimit të përdorimit të papërshtatshëm të tyre.
transparent

shk292016

FDA rishikon politikat e saj mbi opiodet për të shmangur abuzimet

Administrata e Barnave dhe Ushqimeve në Shtetet e Bashkuara ka lajmëruar një plan të ri veprimi me zbatim të gjerë për të rivlerësuar qëndrimin e saj ndaj barnave opiode në paradigmën risk/përfitim. Ajo po intensifikon kërkesat ndaj kompanive farmaceutike për të prodhuar të dhëna post-shitjeje mbi i
transparent

nën172016

Sindroma e këmbëve që nuk pushojnë: opiodet një alternativë e mirë trajtimi

Parashtrohet një opsion i ri trajtimi për pacientët e prekur nga Sindroma e këmbëve që nuk pushojnë, në rastet kur nuk i përgjigjen trajtimeve të linjës së parë. Një studim multiqendror i publikuar në revistën “Lancet Neurology” sqaron se bëhet fjalë për kombinimin oksikodon/nalokson për pacientët m
transparent

gus182017

Buprenorfina në injektim me lëshim të zgjatur, efikase në trajtimin e çrregullimit të abuzimit me opiatet

Një formulim i injektueshëm një herë në javë me lëshim të zgjatur i buprenorfinës (CAM2038) mund të jetë efikas në trajtimin e çrregullimit të abuzimit me opiatet, sipas një studimi të vogël të fazës II, të publikuar në “Jama Psychiatry”. Buprenorfina është një trajtim efikas dhe gjerësisht i përdor
transparent

shk12018

Po abuzohet me loperamidin. FDA-ja urdhëron paketime monodozë

Vendimi vjen pasi enti vazhdon të marrë një sërë sinjalizimesh në lidhje me probleme të rënda kardiake dhe vdekje, të shkaktuara nga një dozë shumë më e lartë sesa dozat e rekomanduara. Eventet bien në sy kryesisht, në subjektet që...
transparent

pri62018

Legalizimi i kanabisit do të reduktojë përdorimin e opioideve

“Kërkime të fundit kanë zbuluar se përdorimi i të gjitha barnave kundër dhimbjes, opioide dhe jo opioide, ulet, kur shtetet aprovojnë ligje mbi kanabisin mjekësor. Lidhja që ekziston mes ligjeve dhe përshkrimit të opioideve...
transparent

mar112019

Konstipacioni nga opioidet. EMA aprovon terapinë

Agjencia Europiane e Barnave ka aprovuar hedhjen në treg të medikamentit me bazë naldemedine, nën markën Shionogi, që ka si qëllim kurimin e pacientëve adultë me konstipacion të shkaktuar nga opioidet. Vendimi është...
transparent

pri182019

Opioidet. Kina ndalon prodhimin dhe shitjen e barnave me bazë fentanyli. Efekti do të jetë ndërkombëtar

Duke nisur nga 1 maji, barnat me princip aktiv fentanylin, do t'i shtohen listës së substancave të ndaluara në territorin kinez. Kështu, prodhimi dhe shitja e shumë varianteve...
transparenttransparent
Download Center

separa
Principi e Pratica Clinica
Lista e barnave të rimbursueshme 2015
shkoni në download >>
separa
Principi e Pratica Clinica
VENDIME TË KËSHILLIT TË MINISTRAVE
shkoni në download >>
separa

OTC