FITOTERAPI

sht32014

Hibiskus, bar i këndshëm për hipertensionin e lehtë dhe të moderuar

Hipertensioni i lehtë dhe i moderuar mund të kontrollohet në mënyrë efektive me fitoterapi, në veçanti me një pije shumë të këndshme siç është Hibiskus.
transparent

sht102014

Ekstraktet e bimëve në suplemente: risi në listën Belfrit

Që nga 30 shtatori lista Belfrit do të zëvendësojë listën aktuale Ministeriale të bimëve të përdorura në suplemente.
transparent

tet12014

Ekstrakte vegjetale me aktvitet hipoglicemik dhe hipokolesterolemik në dietat hipokalorike

Regjimet ushqyese hipokalorike mund të shoqërohen në mënyrë efektive me ekstrakte vegjetale me aktivitetet hipoglicemik dhe hipokolesterolemik të tilla si Kafe e gjelbër dhe Fieno Greke.
transparent

tet152014

Sindromi premenstrual: Agnokasti në ndihmë të femrave

Agnokasti është një shkurre aromatike e përdorur gjerësisht në antikitet si anafrodiziak, por vetëm kohët e fundit janë bërë të ditura potencialet e vërteta terapeutike.
transparent

nën62014

Barnat bimore në tavolinë: vetitë e perimeve

Shëndeti nuk kërkohet larg nesh. Edhe te perimet që sjellim në tryezën tonë, mund të gjejmë disa barna bimore të vërteta. Megjithatë, është e rëndësishme të dini se cila është mënyra më e mirë për t'i përgatitur dhe ruajtur ato.
transparent

shk182015

Kafeja dhe efektet farmakologjike të saj

Kafeja është një nga pijet më të konsumuara në botë dhe meqë është një ekstrakt bimor mund të konsiderohet si një fitoterapik i vërtetë. Ushtron efekt mbrojtës mbi shëndetin tonë, edhe pse nuk është plotësisht e lirë nga efektet negative
transparent

maj62015

Bimë të dobishme për purifikimin e organizmit

Kemi hyrë në sezonin e pranverës dhe në mesin e shumë specieve të egra që çelin në këtë periudhë, disa bimë janë të ngrënshme. Luleradhiqja, hithra, asparagusi apo angjinarja janë përshtatur nga njerëzit dhe i përdorim shpesh në tavolinat tona.
transparent

maj82015

Sot Dita Botërore e Talasemisë

Çdo 8 maj në të gjithë botën shënohet Dita Botërore e Talasemisë, sëmundje e trashëgueshme që në Shqipëri, sipas të dhënave të Institutit të Shëndetit Publik, numëron rreth 8-9% të popullsisë bartëse.
transparent

qer42015

Murrizi dhe Leonorus cardiaca, bimë të dobishme për sistemin kardiovaskular

Shumë vite më parë në fushat kalabreze bashkë me tezen time Viktoria, njohëse e mirë e bimëve të egra dhe barërave, u ndeshëm me një pemë të vogël me lule të bardha e të bukura dhe e pyeta si jo ekspert që isha, nëse e njihte.
transparent

sht182015

Bimë me veprim rigjenerues

Në kohën kur nuk ekzistonin ende dezinfektuesit dhe antibiotikët, bimët si aloe vera apo konsolida kanë qenë ndër të parat më të përdorura nga njeriu. Aloe vera mund të konsiderohet bima më e përdorur përgjatë historisë së njerëzimit. Prova e parë historike që flet për të është një tavolinë sumere
transparenttransparent
Download Center

separa
Principi e Pratica Clinica
Lista e barnave të rimbursueshme 2015
shkoni në download >>
separa
Principi e Pratica Clinica
VENDIME TË KËSHILLIT TË MINISTRAVE
shkoni në download >>
separa

OTC