jetë e shëndetshme

gus292014

Walgreens trajnon farmacistët për të promovuar zgjedhje të shëndetshme të stilit të jetesës

Zinxhiri i farmacive USA Walgreens planifikon të përzgjedhë disa nga farmacistët e saj për tu ofruar një kurs "trajnimi" drejt ndryshimit, për të qënë më efektivë në promovimin e jetës së shëndetshme, sipas metodës së psikologut B.J Fogg.
transparent

gus302014

Aborti spontan evitohet me një stil të rregullt jetese

Të paktën një në katër aborte spontane që verifikohen në tremujorin e parë të shtatzanisë mund të parandalohen me ndërhyrje të thjeshta në stilin e jetës, kjo bazuar në rezultatet e një kërkimi danez.
transparent

sht62014

Një zyrë e mobiluar mirë stimulon produktivitetin

Bimët në zyrë janë parë shpesh si simbol i shpërdorimit të parave, por tashmë një studim shkencor nxjerr në pah funksionin e tyre: përmirësojnë produktivitetin me 15% duke përfaqësuar në fakt një investim të mirë.
transparent

jan232015

1990-2013, ja si ka ndryshuar jetëgjatësia në botë

Në vitin 1990 mosha mesatare ishte 65.3 vjet, ndërsa në 2013-ën, mosha mesatare e regjistruar ishte 71.5 vjet. Pra, në pak më shumë se 10 vjet jetëgjatësia është rritur me 6.6 vjet për femrat dhe me 5.8 vjet për meshkujt
transparent

tet82020

Dieta e jetëgjatësisë: Si të parandalojmë sëmundjet e pleqërisë. Dhjetë rregulla që duhen ndjekur

Pandemia Covid-19 ka goditur rëndë grupet më të prekshme të popullsisë nga pikëpamja shëndetësore. Kjo tablo dramatike të shtyn drejt vlerësimeve që kanë të bëjnë me sëmundjet e pleqërisë dhe rolin që luan plakja qelizore...
transparent

pri12021

Ushtrimet fizike që ndihmojnë në parandalimin dhe trajtimin e hipertensionit

Shoqata Evropiane e Kardiologjisë sapo ka botuar në “European Journal of Preventive Cardiology” një dokument konsensusi, i pari i këtij lloji, që shpjegon se cili është, bazuar në nivelin aktual të presionit të gjakut të...
Download Center

separa
Principi e Pratica Clinica
Lista e barnave të rimbursueshme 2015
shkoni në download >>
separa
Principi e Pratica Clinica
VENDIME TË KËSHILLIT TË MINISTRAVE
shkoni në download >>
separa

OTC