MELANOMA

gus122014

Evitimi i plotë i diellit nuk redukton vdekshmërinë

Ekspozimi i tepruar ndaj rrezatimit diellor është një faktor rreziku për zhvillimin e melanomës, por edhe të shmanget krejtësisht nuk është e shëndetshme, veçanërisht në vendet ku rrezatimi natyral nuk është intensiv.
transparent

jan132015

FDA miraton Nivolumab-in për trajtimin e melanomës së avancuar

Administrata e Barnave dhe Ushqimit në SHBA ka përcaktuar Nivolumab-in (me statusin e barit jetim) si trajtim inovativ, pasi është vërtetuar se është në gjendje të ofrojë një përmirësim thelbësor në krahasim me terapitë tashmë në dispozicion të publikut.
transparent

maj162015

EMA: Një trajtim i ri për melanomën e avancuar

Agjencia Evropiane Barnave (EMA) ka rekomanduar lëshimin e një autorizimi për emetimin në treg të Opdivo-s (nivolumab) në monoterapi për trajtimin e pacientëve me melanomë të avancuar
transparent

gus252015

Pilula blu dhe melanoma: një studim mohon raportin shkak-efekt

Burrat që marrin barna për të reduktuar problemet e disfunksionit erektil nuk duhet të shqetësohen për rritjen e riskut të melanomës. Faktin e pohon Stacy Loeb në faqet e revistës “Jama”, urologe në qendrën mjekësore “NYU Langone” në Nju Jork, e bindur se stili i jetës dhe ekspozimi i në diell kanë
transparent

tet82015

Melanoma: diagnoza, parandalimi, trajtimi

Melanoma mund të shfaqet në çdo pjesë të trupit duke përfshirë sytë, kavitetin oral dhe mukozat gjenitale. Prek zakonisht grupmoshat 40-50 vjeç me një rritje progresive te normave të incidencës dhe vdekshmërisë.
transparent

shk12016

Trajtimi i melanomës, perspektiva të reja nga barna novatore

Në Shtetet e Bashkuara ka arritur tashmë pozicionin e pestë në klasifikimin e tumoreve më të përhapura, me 1/3 e rasteve të përqendruara para moshës 50 vjeç. Nuk ka dyshim se melanoma është një nga tumoret me rritjen më të lartë të incidencës së saj gjatë viteve të fundit. Por është gjithashtu e vër
transparent

kor242017

Melanoma, rezultate inkurajuese nga vaksinat e personalizuara. Priten trajtime të reja imunoterapeutike

Dy strategji vaksinimi kundër kancerit kanë rezultuar të sigurta dhe në gjendje për të ofruar një përfitim klinik për pacientët me melanomë dhe në risk të lartë, në shumë studime të vogla të publikuara në “Nature”. Rezultatet tregojnë fizibilitetin klinik dhe sigurinë e vaksinave “të personalizuara”
transparent

maj42018

Melanoma e avancuar dhe karcinoma renale. BE-ja miraton nivolumabin, si monoterapi

Komisioni Europian ka miratuar përdorimin e nivolumabit, monoterapi 480 miligramëshe çdo katër javë, si një infuzion 60-minutësh, si një opsion terapeutik te pacientët me melanomë të avancuar dhe me karcinomë të...
transparent

qer142018

Hidroklorotiazidi shton rrezikun për melanomë

Pacientët e klasifikuar si përdorues të sasive të mëdha të hidroklorotiazidit kanë treguar se janë të ekspozuar ndaj një rreziku më të lartë për të zhvilluar melanomë. “Kohët e fundit kemi zbuluar se përdorimi i hidroklorotiazidit...
transparent

kor22018

Melanoma. FDA-ja aprovon terapinë e re të kombinuar

FDA-ja ka aprovuar kombinimin e encorafenibit dhe të binimetinibit në trajtimin e pacientëve me melanomë të paoperueshme apo metastatike dhe me BRAF të ndryshuar. Eksperimentimi, në realitet, ishte i ndarë në dy pjesë dhe...
transparenttransparent
Download Center

separa
Principi e Pratica Clinica
Lista e barnave të rimbursueshme 2015
shkoni në download >>
separa
Principi e Pratica Clinica
VENDIME TË KËSHILLIT TË MINISTRAVE
shkoni në download >>
separa

OTC